11.7 C
Lloret de Mar

Junts i PSC reclamen al Parlament quan es farà un nou centre escolar a Lloret de Mar

La diputada Batlle ha presentat unes preguntes sobre quina previsió hi ha i el PSC prepara una iniciativa parlamentària, tot i que aquesta inversió no s'inclou als pressupostos de la Generalitat, fet que ha generat crítiques d'ERC.

Alumnes que entren a l'institut Sant Quirze de Lloret.
Alumnes que entren a l'institut Sant Quirze de Lloret.

Darreres Notícies

Junts per Catalunya ha preguntat al Parlament quan es construirà un nou centre escolar a Lloret així com l’edificació definitiva de l’institut Sant Quirze, que està en barracons. Les preguntes han estat presentades per la diputada lloretenca Maria Antònia Batlle, que considera que “cal una nova escola” al municipi.

servicios profesionales jimenez

Batlle explica que s’ha reunit amb la InterAMPA sobre la situació que pateixen els centres educatius a Lloret. La conclusió és que la situació és “greu”, amb ràtios molt elevades per aula i amb una trentena de grups no previstos.

parlament
Parlament de Catalunya.

Amb el mateix objectiu d’aconseguir un nou centre educatiu per a Lloret, el PSC prepara una iniciativa parlamentària, tot i que els pressupostos de la Generalitat -pactats amb el govern d’ERC- no inclouen aquesta inversió. El candidat socialista per a Lloret, Adrià Lamelas, opina que “és una mala noticia però tinc l’esperança que arribarà un nou centre, així ho reclama la comunitat i hi ha aquesta necessitat” a la vila.

Qui també s’ha pronunciat és ERC de Lloret, que “lamenta” el que qualifica que “campanya de desinformació per part del PSC i el seu candidat” a les xarxes socials sobre l’estat de l’educació a Lloret de Mar. L’alcaldable republicà Albert Ferrández assenyala que “som conscients de la realitat i necessitats educatives de Lloret, i per això en els últims mesos hem estat treballant entre Ajuntament i Generalitat per donar una resposta adequada pel municipi”.

Ja fa temps que les famílies reclamen solucions. La principal dificultat a Lloret és que la Matrícula Viva és molt elevada, amb centenars d’alumnes que s’incorporen al llarg del curs. Una situació que s’ha vist agreujada amb l’arribada dels infants ucraïnesos durant el darrer any.

A més, s’espera ben aviat algun anunci per part del departament d’Educació i l’Ajuntament de Lloret per ajudar a alleugerir aquest problema.

spot_img

El + Vist