19.7 C
Lloret de Mar
Una coca de pinyons i fruita, a Can Comas

La coca de Sant Joan amb més demanda és la tradicional de pinyons i fruita

Les pastisseries esperen recuperar les xifres del 2019 pel que fa a les coques de Sant Joan, que cada cop compten amb més varietat.

Una coca de pinyons i fruita, a Can Comas

Darreres Notícies

La coca de pinyons i fruita és, clarament, la que té més demanda. Així ho asseguren algunes de les pastisseries de Lloret amb qui hem parlat des de la ràdio, que coincideixen en què aquest Sant Joan es recuperaran les xifres del 2019 pel que fa a la venda de coques.

Des de la Pastisseria Comas, Brea Cot afirma que la tradicional és la que es ven més, tot i que les alternatives cada cop tenen més sortida.

“La tradicional de pinyons i fruita sempre és la que té més sortida, tot i que la de crema, la de cabell d’àngel, amb brioix, amb full… cada any van tenint més sortida”

Brea Cot
La coca de crema també es ven molt bé
La coca de crema també es ven molt bé

Sobre el debat de la fruita a la coca de Sant Joan, Isa Alarcón, de la Pastisseria Fleca Alarcón, ho té clar: ens la mengem o no, la fruita és necessària.

“La coca ha de ser amb fruita, el que deixa a sota de la fruita, aquell suquet, això és el que dona sabor a la coca. Si no t’agrada la fruita, doncs li treus, cap problema”

Isa Alarcón

No hi ha dubte que menjar coca per la revetlla de Sant Joan és tota una tradició i sovint hi ha qui té el costum de comprar-la sempre al mateix lloc. Segons Arseni Frigola, de la Pastisseria Frigola, per aconseguir fidelitzar la clientela cal mantenir sempre la mateixa fórmula.

“Fer-la com l’hem fet sempre, seguint la tradició del nostre establiment i, per tant, la gent ja està acostumada al gust de la coca que fem i aquest és el secret”

Arseni Frigola

Els pastissers fa dies que treballen per tenir-ho tot a punt per avui, tot i que aquesta última nit ha estat la més intensa. Malgrat que treballen sobretot amb encàrrecs, sempre fan algunes coques de més per als que esperen a última hora per anar-hi.

spot_img

El + Vist