13.3 C
Lloret de Mar

La Lloretrail arriba aquest diumenge

La cursa ja s'ha hagut de posposar dues vegades per la pandèmia, però si tot va bé finalment es disputarà aquest 27 de setembre.

La corredora Sheila Avilés amb la regidora Ana García-Castany aquest juliol
La corredora Sheila Avilés amb la regidora Ana García-Castany aquest juliol

Darreres Notícies

Diuen que a la tercera va la vençuda i esperem que així sigui amb la Lloretrail que, si tot va bé, es disputarà aquest diumenge, després d’haver-la hagut de suspendre dues vegades per la pandèmia.

Recordem que la cursa de muntanya estava programada per al 22 de març, però l’estat d’alarma va impedir poder-la fer i es va decidir disputar-la entorn a la Festa Major de Santa Cristina. En aquella ocasió, però, també es va haver d’anul·lar perquè es van suspendre tots els actes davant dels rebrots que estava havent-hi a diferents llocs de Catalunya.

Ara, si no hi ha cap impediment d’última hora, es disputarà aquest diumenge, amb totes les mesures de seguretat per la Covid-19, tal com ha matisat el president de La Sansi, José Luís Blanco. Així doncs, la sortida serà esglaonada, els corredors duran mascareta excepte quan escalfin o corrin i hi haurà gel hidroalcohòlic per rentar-se les mans.

La cursa tindrà la sortida i arribada a la Font de la Kaikuta i hi haurà dues distàncies: 5 i 12 quilòmetres. En tots dos casos, es passarà per indrets muntanyosos de Lloret que sovint són poc coneguts i que Blanco assegura que són molt atractius.

La prova comptarà amb 800 participants, la majoria dels quals ja s’havien inscrit per a la cursa al març. Tot i així, Blanco ha explicat que deixen 25 dorsals per als veïns de Lloret. Les inscripcions es podran fer demà dimecres al matí, al Puntet.

Malgrat les adversitats amb què ha nascut la Lloretrail, en plena pandèmia, la intenció és que la cursa tingui continuïtat en el futur. De moment, es disputarà aquest diumenge. Els participants del recorregut de 12 quilòmetres començaran a fer les sortides a dos quarts de vuit del matí, mentre que per a la distància de cinc quilòmetres les sortides començaran a dos quarts de deu.

Tant el format de sortides esglaonades com la resta de mesures per la Covid ja es van aplicar aquest cap de setmana a la Cursa de la Mercè de Barcelona, que va ser tot un èxit. Blanco remarca que va ser “la primera gran cursa al món que ha tirat cap endavant” en plena pandèmia.

joan bernat cursa merce 2020
Joan Bernat (a la dreta), a la Cursa de la Mercè 2020

La cursa barcelonina es va disputar entre dissabte i diumenge amb un total de 3.000 atletes que van córrer de manera presencial, mentre que també hi va haver moltes persones que van participar en el format virtual.

spot_img

El + Vist