10.1 C
Lloret de Mar

La resolució de competicions de la FCF deixa un ascens en futbol i possibles ascensos en futbol sala

Els clubs de futbol i futbol sala de Lloret ja coneixen el resultat final de les lligues, que ha arribat amb molta polèmica arreu de Catalunya.

Els jugadors del Juvenil "A" del CF Lloret, celebrant una victòria
Els jugadors del Juvenil "A" del CF Lloret, celebrant una victòria

Darreres Notícies

Els clubs de futbol i futbol sala ja coneixen com acaben les competicions de lliga. La Federació Catalana de Futbol ha anunciat la resolució dels campionats, amb un mètode diferent del que han adoptat la resta de federacions de l’Estat espanyol. En les categories amateurs hi ha ascensos dels primers classificats en el moment de la suspensió de lligues i no es produeix cap descens. Pel que fa a les categories de base, només puja una petita part dels equips juvenils, mentre que la resta d’edats només ho poden fer si hi ha vacants en les divisions superiors.

A Lloret hi ha poca afectació. De moment, només s’ha confirmat un ascens, el del Juvenil “A” del Club de Futbol Lloret, gràcies al seu lideratge a la Segona Divisió, que li permet pujar a Primera. El capità de l’equip, Albert Sánchez, reconeix que ha estat “una temporada molt diferent” –en què fins i tot van patir la mort d’un dels jugadors- però que els números “eren espectaculars” i els feien mereixedors de l’ascens.

En el cas dels altres equips de futbol de la vila –l’Associació Esportiva Blanc Blava, la Juve Lloret i el Futbol Club Lloretenc-, cap d’ells s’ha vist afectat per les resolucions.

El Sènior “C” del Club Futbol Sala Lloret (Facebook).

D’altra banda, en el cas del Club Futbol Sala Lloret, el seu equip Sènior C de la Segona Divisió va acabar primer a la lliga però no podrà assolir l’ascens, perquè en el grup que pujaria ja hi ha el Sènior B de l’entitat i no poden coincidir. En el cas de la base, estan pendents de saber si poden tenir ascensos amb alguns dels seus equips que ocupaven les primeres posicions. En aquest sentit, “encara no hi ha una resolució”, segons ha explicat el president, Josep Maria Ribera.

En el cas del Lloret Esportiu Futbol Sala i del Lloret Femení de futbol sala, cap dels seus equips es veuen implicats i tornaran a jugar el pròxim curs en les mateixes categories.

D’aquesta manera, la Federació Catalana de Futbol ha anunciat els criteris per resoldre les lligues i la decisió ha arribat amb molta polèmica. El fet que no puguin assolir l’ascens tots els equips de base de totes les categories, com sí que passa en la resta de l’Estat espanyol, ha despertat les crítiques de molts clubs. Ara, la Federació treballa per donar llum verda a l’inici de la temporada 2020/2021, de la qual encara es desconeix si podrà iniciar-se en les mateixes condicions que els últims anys, a causa de la pandèmia.

spot_img

El + Vist