Dissabte, 16 gener 2021
12 C
Lloret de Mar
Mireia Peralta, a Bèlgica

La situació de pandèmia obliga una lloretenca a tornar de l’Erasmus a Bèlgica

És Mireia Peralta, que ha explicat que va ser una decisió pròpia veient que la situació s’estava complicant molt al territori belga.

Mireia Peralta, a Bèlgica

Darreres Notícies

L’esport de Lloret es mobilitza per dir ‘ja n’hi ha prou’ i reivindicar el retorn de la pràctica esportiva

Els assistents han aclamat la tornada a la pràctica esportiva i han protestat pel tracte que està rebent l'esport per part de les administracions.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

La lloretenca Mireia Peralta havia marxat d’Erasmus a Bèlgica, però ha hagut de tornar per la situació de pandèmia.

Mireia Peralta és mestra d’Educació Primària i actualment està cursant un màster a la Universitat de Barcelona per poder exercir de professora de llengua espanyola a l’estranger. Va marxar la primera setmana de setembre per fer l’Erasmus a la University of Antwerp, a la ciutat d’Amberes, i va tornar a Lloret fa tot just una setmana.

Ella mateixa ha explicat que va ser una decisió pròpia veient que la situació s’estava complicant molt al territori belga.

Segons la Mireia, a Bèlgica, bars i restaurants estan tancats, a les botigues només s’hi pot anar sol i estar-s’hi un màxim de mitja hora, i, a més, hi ha restriccions força contundents, com ara que només es pot convidar una sola persona a casa i sempre ha de ser la mateixa, al carrer només s’hi pot anar en grups de tres, amb distància i mascareta i les classes universitàries es fan totes virtuals.

L’Erasmus de la Mireia dura tot el curs i, tot i que ara segueix les classes de manera virtual des de Lloret, espera poder tornar a Bèlgica aviat. De fet, afirma que la situació ja ha començat a millorar molt allà i els seus companys l’animen a tornar.

Fa molt temps que la lloretenca tenia ganes de marxar d’Erasmus i la situació de pandèmia ha estat un gerro d’aigua freda. Tot i així, assegura que les poques setmanes que ha estat allà han estat molt positives i ha fet una bona colla.

Quan acabi aquest curs, la Mireia ja podrà treballar de professora de castellà a l’estranger i la seva intenció és, precisament, marxar a viure a Bèlgica.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.