9.1 C
Lloret de Mar
Lloret, al capvespre

L’agenda del cap de setmana, amb les festes del Molí, ‘Òpera al Carrer’ i Clon Festival

Els actes d'aquest dissabte passen per l'audició de la Flama de Farners i l'espectacle 'Jazzcastells' a Santa Cristina.

Lloret, al capvespre

Darreres Notícies

L’agenda d’aquest cap de setmana està marcada per les festes del barri del Molí, Mas Vilà i Can Ribalaigua, que s’inauguren aquesta nit amb el pregó a càrrec del regidor Josep Lluís Llirinós. Inclouran una trentena d’activitats al llarg del cap de setmana. Com, per exemple, el sorteig d’un viatge per a dues persones, l’entrega dels trofeus d’un campionat de futbol sala, jocs infantils, àpats populars, balls i concerts.

El president de l’associació de veïns, Paco González, destaca que hi haurà dues exhibicions canines: la de dissabte anirà a càrrec de la Policia Local, mentre que la de diumenge tindrà finalitats solidàries. González afegeix que porten tres mesos organitzant “amb moltes ganes” el programa de festes. Ja fa 34 anys que es duen a terme al barri del Molí, Mas Vilà i Can Ribalaigua.

Més coses. Amb la finalitat d’apropar l’òpera i el món de la lírica a tot tipus de públics, s’organitza un espectacle d’òpera al carrer aquest vespre (20 h) al pati anglès de la Biblioteca. Amb un repertori popular, farcit d’àries i duets de Mozart, Rossini, Delibes i Offenbach, el concert va a càrrec dels Amics de l’Òpera de Girona. Les peces les interpretaran la soprano Maite Mer i la mezzosoprano Georgina Reyner, acompanyades pel pianista Santi Escura.

Un parell d’hores més tard, a la Roca d’en Maig, es durà a terme un merescut homenatge a Amy Winehouse. Tot i que clonar-la no és fàcil ni senzill, el repte l’aprova amb nota alta The Amy’s Big Band, una formació de Barcelona que aquest divendres actua en motiu del Clon Festival (22:15 h). Creada l’any 2014, amb 10 músics -entre ells, la Laura Miquel que imita la veu, els moviments i l’aspecte de la desapareguda cantant britànica-, els orígens del grup són, com a mínim, curiosos. Va ser el guitarrista de la mateixa Amy Winehouse qui els va animar a formar una banda de tribut.

De cara a dissabte, és el torn de la cobla La Flama de Farners. Atenció perquè no toquen a la plaça de la Vila, com és habitual, sinó a la plaça de l’Església. La formació interpretarà set peces. Les dues primeres seran sardanes de concert: El bac de les ginesteres d’Eduard Toldrà i Mimosa de Vicenç Bou. Seguidament vindran les cinc sardanes de ball: Moments màgics de Lluís Alcalà, Abril a Palamós de Marcel Artiaga, Lloret Festiu de Jaume Cristau, Estany de travertins de Pitu Chamorro i Arenys de Mar del mestre Francesc Mas Ros.

Un dels integrants de la cobla, Jordi Fontanillas, subratlla que el repertori combina “autors clàssics i contemporanis”. Fontanillas afegeix que pretenen oferir una audició “variada”, que tingui relació amb el lloc on toquen, en aquest cas “amb Lloret i la Costa Brava”.

L’audició de la cobla Flama de Farners forma part de la 90a temporada de sardanes d’estiu a Lloret i començarà a les 22 hores. Cal tenir en compte que l’emplaçament serà a la plaça de l’Esglèsia i no a la plaça de la Vila, on hi haurà la fira del Corredor de la Lloret Night Trail.

I encara una altra recomanació amb la mirada posada a demà, en què trobarem fins a onze músics a dalt de l’escenari. És el resultat de fusionar en concert la Vella Dixieland i Els Vernets. O el que és el mateix, el jazz amb la música de gralles. L’espectacle ‘Jazzcastells‘ serà aquest dissabte, al paratge de Santa Cristina, a partir de les 22:30 hores. L’entrada val 15 euros.

spot_img

El + Vist