11.6 C
Lloret de Mar
Fent una venda en temps de pandèmia (Lloret Turisme)

L’Ajuntament demana que s’allargui la suspensió de les regles fiscals per al 2022 i 2023

D'aquesta manera, el Consistori podria seguir fent ús dels seus romanents per contribuir a la recuperació econòmica i social davant la crisi generada per la pandèmia.

Fent una venda en temps de pandèmia (Lloret Turisme)

Darreres Notícies

L’Ajuntament vol seguir fent ús dels seus romanents per contribuir a la recuperació econòmica i social. Per això demana al Govern central que mantingui la suspensió de les regles fiscals als ens locals fins al 2023. Així ho proposa una moció de Lloret en Comú aprovada al ple d’aquest dilluns, amb el suport de tots els grups, excepte el PSC, que s’ha abstingut.

La moció recorda que, el 2020, l’economia va patir el major enfonsament des de la Segona Guerra Mundial a Europa. Segons l’oficina estadística Eurostat, el PIB va caure el 6,8% a la zona euro, a causa de les fortes mesures restrictives adoptades per afrontar la pandèmia.

Arran d’això, una de les mesures adoptades pel Govern central va ser suspendre les regles fiscals per als anys 2020 i 2021. Això ha permès als Ajuntaments finançar les despeses excepcionals derivades de la pandèmia amb els seus propis romanents. Ara bé, després d’examinar les previsions de creixement del PIB a Espanya, Lloret en Comú considera que el 2022 i 2023 seguirant havent-hi necessitats i demandes socials, i projectes municipals de recuperació de l’activitat, l’economia i l’ocupació.

Per aquest motiu fa aquesta demanda al Govern central, al qual també se l’insta a crear un fons extraordinari destinat als municipis amb una dotació mínima de 3.000 milions d’euros per contribuir a la recuperació econòmica i social.

spot_img

El + Vist