22.4 C
Lloret de Mar
Els problemes de salut mental s'han incrementat amb la pandèmia (Junior Report)

L’Ajuntament demanarà recursos per fer front a les problemàtiques de salut mental

A partir d’una moció de Força Lloret aprovada per unanimitat, s’han acordat diferents punts en aquesta línia.

Els problemes de salut mental s'han incrementat amb la pandèmia (Junior Report)

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret reclama a les administracions supramunicipals que posi fil a l’agulla per intentar pal·liar els efectes que està tenint la crisi del coronavirus en la salut mental de la població. L’objectiu és evitar situacions d’exclusió social i educativa. A partir d’una moció de Força Lloret aprovada per unanimitat, s’han acordat diferents punts en aquesta línia.

Segons Força Lloret, la vida quotidiana de les persones que pateixen un problema de salut mental i les seves famílies, així com els circuits d’atenció que habitualment fan servir, s’han vist alterats de forma extraordinària durant tot aquest període de pandèmia. Davant d’aquesta evidència, el grup vol que s’insti el Govern espanyol a actualitzar l’Estratègia Nacional de Salut Mental del Sistema Nacional de Salut per al període 2017-2022, amb l’objectiu de millorar l’atenció a la salut mental i dotar-la dels recursos necessaris.

A més, s’instarà la Generalitat a dotar de recursos i mitjans suficients perquè es pugui desenvolupar el Pla Integral d’atenció a les persones amb un trastorn mental i addiccions. Un pla que es va impulsar amb totes les entitats de salut mental i que actualment està en vigor.

Al Govern català també se li demanarà que reforci i impulsi les mesures per ajudar sobretot els infants i joves amb problemàtiques de salut mental i que es doni el suport necessari a l’atenció primària per atendre aquestes problemàtiques i per generar xarxes de suport.

La moció també reclama que es reforcin els serveis d’atenció domiciliària per evitar ingressos psiquiàtrics.

spot_img

El + Vist