6.4 C
Lloret de Mar

L’alcalde de Lloret demana als veïns que exerceixin el dret a vot aquest diumenge

Jaume Dulsat assegura que la jornada electoral serà segura, amb un dispositiu especial elaborat pel consistori.

Avui s'han posat les urnes a les seus electorals de Lloret de Mar.
Avui s'han posat les urnes a les seus electorals de Lloret de Mar.

Darreres Notícies

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, demana als veïns que exerceixin el seu dret a vot i assegura que la jornada electoral a la vila serà segura. Per fer-ho, el consistori ha elaborat un dispositiu especial per garantir la seguretat sanitària de tots els votants.

Els comicis comptaran amb un control d’accés i l’aforament a dins de les seus electorals serà limitat, per evitar aglomeracions. Serà obligatori l’ús de la mascareta i mantenir la distància de seguretat. A dins dels col·legis electorals hi haurà dues cues: una per a consultes i una altra per anar directament a votar. A més, s’haurà de seguir un circuit d’entrada i un de sortida, que evitarà que els veïns es creuin entre ells.

Una altra de les novetats és el canvi de la majoria de seus per llocs més espaiosos, per complir així amb les mesures de la Covid-19. L’única seu que repeteix és la Casa de la Cultura. Les noves són el pavelló municipal d’esports, el pavelló de l’escola Pompeu Fabra i el Teatre municipal.

https://twitter.com/Lloret_de_Mar/status/1359832690908930048?s=20

Pel que fa al protocol de neteja, s’oferirà de manera permanent i amb especial reforç a les zones comunes, com poden ser les taules i les cabines. També cal recordar que s’han establert uns horaris preferents de votació que, tot i que no són obligatoris, són molt recomanables per reduir el risc de contagi. Els primers seran els col·lectius de risc, a qui s’ha reservat la franja del matí, de nou a dotze; des del migdia fins a les set de la tarda, la idea és que voti la població en general; i de set a vuit del vespre és previst que votin les persones en quarantena, és a dir, positius de Covid, contactes estrets i sospitosos.

Escoltem l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que assenyala que es podrà celebrar la jornada electoral de manera segura a la vila i destaca que és molt important que els veïns exerceixin el seu dret a vot.

“A Lloret votarem des de la seguretat, és important que la gent voti, és un dret universal que va costar molt aconseguir”

Jaume Dulsat

Recordem que aquest diumenge, a Lloret, tenen dret a vot un total de 20.123 espanyols residents i 815 electors residents a l’estranger. Prop de 280 persones han estat convocades a la vila a formar part de les meses electorals.

Des de la Generalitat es fan una sèrie de recomanacions per votar amb seguretat, com portar el sobre de votació preparat de casa i evitar anar acompanyats. A més, cal consultar amb antelació a quin col·legi electoral i mesa s’ha de votar i les franges horàries recomanades. Respectar la distància de seguretat, dur la mascareta i estar el mínim de temps a la seu electoral.

spot_img

El + Vist