20.6 C
Lloret de Mar
Avui s'han posat les urnes a les seus electorals de Lloret de Mar.

L’alcalde de Lloret demana als veïns que exerceixin el dret a vot aquest diumenge

Jaume Dulsat assegura que la jornada electoral serà segura, amb un dispositiu especial elaborat pel consistori.

Avui s'han posat les urnes a les seus electorals de Lloret de Mar.

Darreres Notícies

Lloret de Mar, present en el FITUR menys internacional per la pandèmia

A partir d'aquest dimecres, hi promocionarà “la seva àmplia oferta i les novetats d’aquest estiu”. Un moment que, sens dubte, s’espera que sigui clau en la recuperació del turisme a la destinació.

S’obren les preinscripcions dels casals d’estiu municipals

Es duran a terme a les escoles Pompeu Fabra i Pere Torrent, per a infants nascuts entre el 2009 i 2017.

Lloret de Mar, seu de l’Institut de Creativitat, Tecnologia i Ètica per al sector Turístic

Es tracta d’un projecte que combina formació, digitalització, ètica turística, qualitat i la innovació, amb projectes enfocats a l’àmbit nacional i també internacional.

125 persones gaudeixen a Lloret del Dia Internacional dels Museus

Van aprofitar les jornades de portes obertes al Museu del Mar i a Can Saragossa, a més d'una visita guiada gratuïta.

La piscina acull el Campionat d’Espanya de Natació adaptada

Serà aquest cap de setmana, amb 250 esportistes en edat escolar amb i sense discapacitat. Provenen de 17 comunitats autònomes.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, demana als veïns que exerceixin el seu dret a vot i assegura que la jornada electoral a la vila serà segura. Per fer-ho, el consistori ha elaborat un dispositiu especial per garantir la seguretat sanitària de tots els votants.

Els comicis comptaran amb un control d’accés i l’aforament a dins de les seus electorals serà limitat, per evitar aglomeracions. Serà obligatori l’ús de la mascareta i mantenir la distància de seguretat. A dins dels col·legis electorals hi haurà dues cues: una per a consultes i una altra per anar directament a votar. A més, s’haurà de seguir un circuit d’entrada i un de sortida, que evitarà que els veïns es creuin entre ells.

Una altra de les novetats és el canvi de la majoria de seus per llocs més espaiosos, per complir així amb les mesures de la Covid-19. L’única seu que repeteix és la Casa de la Cultura. Les noves són el pavelló municipal d’esports, el pavelló de l’escola Pompeu Fabra i el Teatre municipal.

https://twitter.com/Lloret_de_Mar/status/1359832690908930048?s=20

Pel que fa al protocol de neteja, s’oferirà de manera permanent i amb especial reforç a les zones comunes, com poden ser les taules i les cabines. També cal recordar que s’han establert uns horaris preferents de votació que, tot i que no són obligatoris, són molt recomanables per reduir el risc de contagi. Els primers seran els col·lectius de risc, a qui s’ha reservat la franja del matí, de nou a dotze; des del migdia fins a les set de la tarda, la idea és que voti la població en general; i de set a vuit del vespre és previst que votin les persones en quarantena, és a dir, positius de Covid, contactes estrets i sospitosos.

Escoltem l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que assenyala que es podrà celebrar la jornada electoral de manera segura a la vila i destaca que és molt important que els veïns exerceixin el seu dret a vot.

“A Lloret votarem des de la seguretat, és important que la gent voti, és un dret universal que va costar molt aconseguir”

Jaume Dulsat

Recordem que aquest diumenge, a Lloret, tenen dret a vot un total de 20.123 espanyols residents i 815 electors residents a l’estranger. Prop de 280 persones han estat convocades a la vila a formar part de les meses electorals.

Des de la Generalitat es fan una sèrie de recomanacions per votar amb seguretat, com portar el sobre de votació preparat de casa i evitar anar acompanyats. A més, cal consultar amb antelació a quin col·legi electoral i mesa s’ha de votar i les franges horàries recomanades. Respectar la distància de seguretat, dur la mascareta i estar el mínim de temps a la seu electoral.

- Publicitat -

El + Vist

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.