26.6 C
Lloret de Mar
Cartell de l'aplec

L’Aplec de la Sardana arriba a la 52a edició i homenatjarà al mestre Josep Cassú

Dissabte, al concert de vigília de l'aplec (18 hores, Teatre), s'estrenarà la seva sardana 'S'amorra amorra' i diumenge, a l'aplec, se li retrà homenatge.

Cartell de l'aplec

Darreres Notícies

Aquest cap de setmana arriba el 52è Aplec de la Sardana, que retrà homenatge al reconegut músic, compositor i professor Josep Cassú, que, entre altres coses, ha dirigit Els Montgrins, La Principal de la Bisbal i La Flama de Farners.

A més, en el concert de vigília de l’aplec, que es farà dissabte al vespre, s’estrenarà la seva sardana S’amorra amorra, que el mestre Cassú ha dedicat a la tradicional regata de llaguts de la Festa Major de Santa Cristina.

El concert anirà a càrrec de La Principal de la Bisbal. Un dels organitzadors de l’aplec i col·laborador de Nova Ràdio Lloret, Jordi Rocas, ha explicat que la cobla oferirà un espectacle titulat Serenata.cat. El concert de vigília de l’aplec es farà aquest dissabte, a partir de les sis de la tarda, al Teatre de Lloret i l’entrada és gratuïta.

Josep Cassú (El Punt Avui)

I l’obra de Josep Cassú es reestrenarà aquest diumenge al matí en el transcurs de l’aplec. Jordi Rocas creu que era de rebut fer un homenatge al mestre Cassú per la seva gran trajectòria en el món de la sardana. I en el marc de l’aplec també s’estrenarà la sardana Ciutat oberta, de Joan Casas, director de la coral Ars Nova Lloret.

El regidor de Cultura, Albert Robert, destaca que l’aplec arribi ja a la 52a edició. Les cobles convidades aquest diumenge són la Ciutat de Girona, La Principal del Llobregat, que celebra el 90è aniversari, i la Flama de Farners. Com és habitual, interpretaran una trentena de sardanes entre matí i tarda. A més, la celebració es complementarà amb una cargolada popular a càrrec del Xino-Xano, una festa infantil, el concurs de colles improvisades, el concurs de la sardana incògnita i una visita guiada a l’ermita de Santa Cristina. Cada any participen a l’aplec de Lloret entre 400 i 500 persones.

spot_img

El + Vist