20.8 C
Lloret de Mar
Els alumnes observen com s'enlairen els coets elaborats durant el curs.

L’equip del Coll i Rodès enlaira el seu petit satèl·lit des de l’aeroport de Lleida

Ho ha fet aquest dissabte, juntament amb la vintena de grups participants en la final catalana del concurs de l'Agència Espacial Europea.

Els alumnes observen com s'enlairen els coets elaborats durant el curs.

Darreres Notícies

Uns 130 alumnes d’ESO, batxillerat i FP d’arreu de Catalunya -entre els quals hi ha el grup LloreSat de l’institut Coll i Rodès- han enlairat aquest dissabte una vintena de petits satèl·lits que han elaborat al llarg del curs i que han estat escollits per participar a la final catalana del concurs de l’Agència Espacial Europea CanSat, que s’ha celebrat a l’aeroport d’Alguaire (el Segrià).

Aquesta tercera edició del certamen va rebre, inicialment, els projectes de 70 equips, 22 dels quals van superar la fase preliminar i són els que han participat en la jornada d’enlairament. Un d’ells han estat l’equip lloretenc del Coll i Rodès, que ha introduït un microorganisme al seu CanSat per descobrir com respon a l’enlairament.

Es tracta d’una jornada que vol despertar la vocació científica i tecnològica entre els més joves i posar el colofó a la feina feta durant el curs. En concret, els alumnes han treballat en el disseny dels petits satèl·lits, de la mida d’una llauna de refresc, des de la tardor de l’any passat fins a aquest mateix dissabte, quan han acabat d’enllestir-los.

Un cop a punt, s’han enlairat gràcies al llançament d’un conjunt de coets dissenyats per estudiants de l’associació Cosmic Research de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), que organitza la fase classificatòria estatal a Catalunya d’aquest certamen.

Els 18 equips finalistes faran la presentació dels resultats el dia 3 de maig a Terrassa, on hauran de presentar les conclusions obtingudes davant d’un jurat. Aquell mateix dia es triarà i proclamarà l’equip guanyador, que representarà Catalunya en la fase estatal del CanSat, que tindrà lloc del 19 al 21 de maig a Granada.

spot_img

El + Vist