21.6 C
Lloret de Mar
El llançament del satèl·lit del LloretSat.

L’equip LloretSat, del Coll i Rodès, llençarà el seu satèl·lit

Format per David Gay, Nil Casañé, Joel Duque i Aleix Antiñolo, l'equip ha estat seleccionat, amb 17 més, per a la final catalana a l'aeroport de Lleida-Alguaire.

El llançament del satèl·lit del LloretSat.

Darreres Notícies

L’equip LloretSat, que formen un grup d’alumnes de l’Institut Coll i Rodés, ha estat seleccionat per realitzar el llançament d’un satèl·lit que ells mateixos han construït. D’aquesta manera, fan un pas endavant en la competició CanSAT, que organitza l’Agència Espacial Europea.

L’equip el formen els estudiants David Gay, Nil Casañé, Joel Duque i Aleix Antiñolo. El seu tutor, Joan Fluvià, assenyala que estan “molt satisfets perquè estem dins dels 18 grups que faran el llançament des de l’aeroport de Lleida-Alguaire, i amb nervis perquè hem d’enllestir el muntatge”.

El projecte consisteix en construir i fer enlairar un satèl-lit de petita escala, que té la mida d’una llauna de refresc, fins a 1 quilòmetre d’alçada. La baixada, amb paracaigudes, dura un minut i mig.

Aquest projecte, d’àmbit internacional, és un repte per als estudiants de tota Europa: desenvolupar des de zero un satèl·lit plenament funcional, per fer un estudi amb les dades recollides, com l’altura o la pressió, a més dels resultats del llançament.

18 equips, tots catalans -entre els quals hi ha el LloretSat-, enlairaran els seus prototips el proper 29 d’abril a l’aeroport de Lleida-Alguaire. De tots ells, se’n triarà un, que representarà Catalana a la fase estatal. I qui guanyi allà, anirà a la final europea.

spot_img

El + Vist