7.3 C
Lloret de Mar

L’ermita de les Alegries celebrarà la Festa del Traginer aquest diumenge

Com a novetat, no es farà la representació durant la festa, sinó que el dia abans es projectarà un curtmetratge sobre la llegenda.

Una escena del curtmetratge de la Llegenda del Traginer (Veïnat de les Alegries)
Una escena del curtmetratge de la Llegenda del Traginer (Veïnat de les Alegries)

Darreres Notícies

Aquest diumenge arriba una nova edició de la Festa del Traginer a l’ermita de les Alegries. Com cada segon diumenge de l’any, el veïnat de les Alegries organitzarà la popular festa, tot i que aquesta vegada arriba amb una novetat important: no hi haurà representació de la llegenda.

servicios profesionales jimenez

El motiu és que l’entitat ha preparat un curtmetratge explicant la llegenda, que es projectarà el dia abans, dissabte a la nit, al Teatre de Lloret. Una representant del veïnat, Montse Xirgu, explica que, per compensar que no hi haurà representació de la llegenda aquest diumenge, han preparat una exposició fotogràfica que repassa les diferents representacions que s’han fet fins ara.

“Com a agraïment a tota la gent que ha participat en la representació del traginer hem preparat una petita exposició de les 17 festes del traginer”

Montse Xirgu
La representació de la llegenda del traginer del 2011
La representació de la llegenda del traginer del 2011

Pel que fa al curtmetratge, Montse Xirgu reconeix que estan molt contents d’haver pogut plasmar la llegenda en una petita pel·lícula que perdurarà en el temps.

“Les representacion a l’ermita són molt xules, però és una cosa efímera, mentre que això no, això quedarà i, a més, ho penjarem al YouTube”

Montse Xirgu

El curtmetratge, que es projectarà coincidint amb la capitalitat de la cultura catalana a Lloret de Mar aquest 2023, es podrà veure dissabte al vespre. Hi han participat un bon grapat de persones, ja que hi ha 33 ànimes de totes les edats, a banda dels tres protagonistes: Albert Muntané com a mossèn, Joan Pau Romaní (que és la primera persona que va explicar la llegenda a la Festa del Traginer) com a traginer i la mateixa Montse Xirgu com a dona del traginer. Tot plegat, sota la direcció de Joan Romà Ortiz.

La representació de la llegenda del traginer del 2011
La representació de la llegenda del traginer del 2011

I la projecció del vídeo la complementaran amb una taula rodona per recollir records i anècdotes relacionades amb l’ermita de les Alegries.

“Per tota la història oral que es va perdent amb el pas del temps, farem una taula rodona per explicar anècdotes i vivències relacionades amb l’ermita”

Montse Xirgu

La projecció del curtmetratge sobre la llegenda del Traginer serà aquest dissabte al vespre, a partir de les nou i les entrades són gratuïtes, però cal fer la reserva prèvia.

De cara a diumenge, la Festa del Traginer començarà a les deu del matí amb una xocolatada i jocs infantils. A dos quarts d’onze, hi haurà audició de sardanes amb la cobla Santa Maria de Blanes, seguida de la missa amb l’acompanyament del Cor Alba de Prima. La festa es tancarà a la una del migdia amb el sorteig d’una dotzena de lots de productes de la terra.

Recordem que Autocars Sagalés oferirà servei d’autocar gratuït: a les deu per pujar de la terminal a l’ermita i a dos quarts de dues, per baixar.  

spot_img

El + Vist