13.3 C
Lloret de Mar

Les catifes de flors omplen els carrers del voltant de l’església per la Festa de Corpus

La processó s'ha celebrat amb molta expectació, sobretot de públic estranger encuriosit per l'esdeveniment.

Darreres Notícies

Després de la missa de Corpus, amb una església plena, les catifes de flors han permès fer un recorregut circular entorn a l’església de Sant Romà per celebrar la processó.

Una tradició que es remunta a fa molts segles i que l’any passat es va recuperar a Lloret de Mar, gràcies a l’impuls de la Colla Gegantera. De fet, el cap de colla, Albert Santiago, ha explicat que els gegants van ser els impulsors de les festes de Corpus en els seus inicis.

Amb els gegants indians al capdavant, la processó ha sortit de la Capella del Santíssim i pel carrer de la Vila ha pujat cap al carrer del Carme per acabar a la plaça de l’Església. Tot plegat, acompanyat de la Coral Unió Lloretenca.

Una de les catifes més espectaculars l’ha fet el veïnat de les Alegries, a la porta de l’església. Una membre del Veïnat, Montse Xirgu, ha explicat que els agrada molt poder col·laborar amb les tradicions del poble. 

Tal com marca la tradició, la processó ha trepitjat les catifes de flors, davant l’expectació de molt de públic, sobretot estrangers que s’han sentit encuriosits per l’esdeveniment.

spot_img

El + Vist