1.7 C
Lloret de Mar
Els cigrons del Xino-Xano, aquest matí

Lloret acomiada la Reina Carnestoltes aquest dimecres al vespre, amb l’enterrament de la sardina

El seguici funerari surt a les 20 hores de la plaça Pere Torrent i arriba a la plaça de la Vila, on el Xino-Xano repartirà sopar a base de cigrons i anxoves.

Els cigrons del Xino-Xano, aquest matí

Darreres Notícies

Avui es posa punt i final a la celebració del Carnaval a Lloret de Mar, amb el tradicional enterrament de la sardina. A Lloret, el comiat del Rei Carnestoltes (aquest any, Reina Carnestoltes) consisteix en fer un seguici funerari en què tothom va vestit de dol rigorós i porta un ciri a la mà. El seguici surt a les vuit del vespre de la plaça Pere Torrent i arriba a la plaça de la Vila.

Allà es llegirà el testament del Rei Carnestoltes. Tot seguit, hi haurà ball amb el conjunt Maracaibo. La vetllada es complementa amb el sopar popular que serveix cada any el Xino-Xano, a base de cigrons i anxoves. Un membre de l’entitat, Carles Carbonell, explica per què van canviar les tradicionals arengades per altres peixos.

Recordem que l’enterrament de la sardina simbolitza la fi del Carnaval i alhora enceta el temps de Quaresma. Acaba, doncs, al temps de disbauxa, i comença un període marcat per l’abstinència i la penitència. Tot i que el regidor de Cultura, Albert Robert, creu que el Carnestoltes voldria que seguíssim alegres.

L’origen de l’enterrament de la sardina prové de l’antiga tradició de sortir als afores dels pobles a berenar el darrer dia de carnaval i fer aquest ritual per tancar el període de gresca.

spot_img

El + Vist