Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Els cigrons del Xino-Xano, aquest matí

Lloret acomiada la Reina Carnestoltes aquest dimecres al vespre, amb l’enterrament de la sardina

El seguici funerari surt a les 20 hores de la plaça Pere Torrent i arriba a la plaça de la Vila, on el Xino-Xano repartirà sopar a base de cigrons i anxoves.

Els cigrons del Xino-Xano, aquest matí

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

Avui es posa punt i final a la celebració del Carnaval a Lloret de Mar, amb el tradicional enterrament de la sardina. A Lloret, el comiat del Rei Carnestoltes (aquest any, Reina Carnestoltes) consisteix en fer un seguici funerari en què tothom va vestit de dol rigorós i porta un ciri a la mà. El seguici surt a les vuit del vespre de la plaça Pere Torrent i arriba a la plaça de la Vila.

Allà es llegirà el testament del Rei Carnestoltes. Tot seguit, hi haurà ball amb el conjunt Maracaibo. La vetllada es complementa amb el sopar popular que serveix cada any el Xino-Xano, a base de cigrons i anxoves. Un membre de l’entitat, Carles Carbonell, explica per què van canviar les tradicionals arengades per altres peixos.

Recordem que l’enterrament de la sardina simbolitza la fi del Carnaval i alhora enceta el temps de Quaresma. Acaba, doncs, al temps de disbauxa, i comença un període marcat per l’abstinència i la penitència. Tot i que el regidor de Cultura, Albert Robert, creu que el Carnestoltes voldria que seguíssim alegres.

L’origen de l’enterrament de la sardina prové de l’antiga tradició de sortir als afores dels pobles a berenar el darrer dia de carnaval i fer aquest ritual per tancar el període de gresca.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.