22.4 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar acollirà dues iniciatives solidàries de la mà de les Fundacions Climent Guitart i Barça

Són un campus d'hostaleria per a joves menors d'edat no acompanyats i una sortida de cap de setmana amb 25 adolescents que han superat una malaltia greu.

Acte de signatura del conveni
Acte de signatura del conveni

Darreres Notícies

Lloret de Mar serà la seu de dues iniciatives solidàries destacades, arran d’un conveni entre la Fundació Climent Guitart i la Fundació del Barça. Són un campus d’hostaleria per a joves menors d’edat no acompanyats i una sortida de cap de setmana amb 25 adolescents que han superat una malaltia greu.

En el primer cas, el campus d’hostaleria, es farà del 18 al 25 de maig i l’objectiu serà la promoció i la inclusió social de joves migrants sense referents adults. Una vintena de participants, acompanyats dels seus educadors, faran activitats esportives i rebran formació específica d’hostaleria. Ho remarca la presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, que ha explicat que l’acord s’emmarca en el programa de suport a refugiats i joves migrants que compta amb el suport directe de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat.

Signatura del conveni (Fundació Barça)

Aquesta acció té com a objectius específics l’adquisició d’hàbits, habilitats i destreses que els possibilitin acomplir amb un rol professional, desenvolupar competències que permetin ampliar les seves expectatives laborals i rebre una orientació laboral en el procés de transició a la vida laboral.

D’altra banda, del 18 al 20 d’octubre Lloret de Mar serà la seu d’una sortida de cap de setmana amb 25 adolescents que han superat una malaltia greu, amb els seus acompanyants respectius (familiars, metges o voluntaris).

L’objectiu d’aquesta trobada és millorar el seu estat emocional i fomentar espais de lleure i relació després d’un llarg període d’aïllament del seu entorn. Aquesta acció es farà conjuntament amb la Fundació Enriqueta Villavecchia. La iniciativa s’emmarca en el Programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació Barça, que té com a objectiu el reforç d’emocions positives dels nens i nenes amb malalties greus. Per dur a terme el projecte, la Fundació Barça treballa amb hospitals i entitats de referència pediàtrica.

Acord entre les dues fundacions (Fundació Barça)

Tant Cristina Cabañas, com l’alclade de Lloret, Jaume Dulsat, estan molt satisfets de poder impulsar dues iniciatives com aquestes. També des de la Fundació Barça, que compleix els 25 anys de vida, estan satisfets de poder treballar de la mà de la Fundació Climent Guitart, ja que asseguren que els agrada col·laborar amb altres entitats i empreses que els permetin lluitar de manera conjunta contra problemàtiques que afecten a infants i joves.

spot_img

El + Vist