8.3 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar restaurarà el conjunt modernista de Sant Pere del Bosc

L'ajuntament i la família propietària del recinte tanquen un acord de cessió temporal.

Una de les casetes de l'Àngel, a Sant Pere del Bosc.
Una de les casetes de l'Àngel, a Sant Pere del Bosc.

Darreres Notícies

El conjunt modernista de Sant Pere del Bosc rebrà un rentat de cara després que l’Ajuntament de Lloret de Mar i els propietaris -la família Cabañas- hagin signat un acord de cessió temporal de l’espai.

servicios profesionales jimenez

El consistori rebrà temporalment el monument i les casetes de l’Àngel i també el turó de Ses Pedres Lluïdores. L’acord de cessió no inclou les dues creus de terme i la capelles de la mare de Déu de Gràcia, que també formen part del recinte modernista.

Monument de lAngel
Monument de l’Àngel

La família Cabañes s’ha compromés a buscar vies per finançar la restauració mentre que el consistori s’encarregarà de vigilar-lo i mantenir-lo, una vegada passi a mans municipals.

Xavi Flores, regidor de Patrimoni Cultural, assenyala que l’ajuntament es compromet a “instal·lar mitjans de vigilància, com càmeres connectades amb la policia, i si cal un tancament perimetral, sempre garantint que estigui obert al públic”.

Nico Cabañas, propietari de Sant Pere del Bosc, assenyala que “aquest conveni dona solució als problemes dels brètols que havien malmès aquest patrimoni, contents perquè així l’ajuntament el protegeix”.

El projecte arquitectònic el va encarregar Nicolau Font quan va tornar de Cuba a principis del segle XX.

L’estàtua de l’Àngel de Sant Pere del Bosc es va construir el 1904 i està dedicat a la mare de Déu de Gràcia. Inclou el primer monument dedicat a Jacint Verdaguer i està en el cim de Ses Pedres Lluïdores.

aplec sant pere bosc
Aplec a Sant Pere del Bosc

Segons fonts municipals, tot plegat és un patrimoni de gran valor i estima per als lloretencs. La voluntat és tancar els últims serrells del conveni i iniciar les tasques de reforma i restauració en els primers mesos del 2023.

spot_img

El + Vist