-0.7 C
Lloret de Mar

L’obra pictòrica de Joan Sala i Lloberas s’exposarà dins de la Capital de la Cultura Catalana

La mostra s'inaugurarà el 30 de març a l'edifici de Can Saragossa.

Joan Sala i Lloberas pintant (Maria Assumpció Comas)
Joan Sala i Lloberas pintant (Maria Assumpció Comas)

Darreres Notícies

Dins dels actes de la Capital de la Cultura Catalana, l’Ajuntament prepara una exposició de l’obra pictòrica del lloretenc Joan Sala i Lloberas. Es podrà visitar a la primavera, sota el títol Pintor de rem i de vela, i farà un recorregut antològic per la seva extensa i fructífera obra pictòrica.

servicios profesionales jimenez

S’hi podran veure quadres que la família va cedir al departament de Patrimoni de l’Ajuntament, obra de diversos privats i també peces d’institucions públiques i museus del territori català que ajudaran a completar el discurs museogràfic. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, assenyala que era “de justícia” organitzar una mostra com aquesta coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana.

“Creiem que era totalment de justícia i també s’ha de posar en valor la voluntat de la família, propietària de la majoria de les obres, de fer aquesta cessió”

Xavi Flores
Joan Sala i Lloberas a Sa Caleta (Maria Assumpció Comas)
Joan Sala i Lloberas a Sa Caleta (Maria Assumpció Comas)

La comissària de l’exposició serà la historiadora de l’art lloretenca Marina Garcia, que destaca que un dels punts forts de l’obra de Sala i Lloberas és que mostra un Lloret que ja no existeix.

“La seva pintura ens mostra un Lloret ja desaparegut que ell va pintar fins a la sacietat, de vegades de memòria, una memòria excepcional”

Marina Garcia

I és que, tal com apunta la historiadora de l’art, el pescador lloretenc sempre va ser molt conscient que el poble estava canviant molt i va saber plasmar-ho, tant amb les seves pintures com amb la seva obra en general.

“Va ser molt conscient que la nostra vila estava patint un canvi molt significatiu d’un passat i una manera de fer que desapareixien a marxes forçades i es va cuidar moltíssim de deixar-ho retratat”

Marina Garcia

Joan Sala i Lloberas sempre va tenir passió per la pintura i, tot i que era pescador d’ofici, va pintar tota la seva vida.

L’exposició de l’obra de Joan Sala i Lloberas s’inaugurarà el 30 de març, a Can Saragossa.

spot_img

El + Vist