20.2 C
Lloret de Mar
Els representants de Montphoto i Angelina Cardona, flamants Sa Gavina 2021 i 2020, amb l'alcalde Dulsat i el regidor Cristian Fernández.

Montphoto i Angelina Cardona reben el guardó Sa Gavina 2021 i 2020

Els premis més esperats de la Festa de la Cultura reconeixen els 25 anys del festival internacional de fotografia de natura i l'activisme cultural incansable d'Angelina Cardona.

Els representants de Montphoto i Angelina Cardona, flamants Sa Gavina 2021 i 2020, amb l'alcalde Dulsat i el regidor Cristian Fernández.

Darreres Notícies

El festival de fotografia de natura Montphoto, que fa 25 anys, i Angelina Cardona, pel seu activisme cultural al Casal de l’Obrera, a l’esbart dansaire o a les cavalcades de Reis, són els flamants guardons Sa Gavina del 2021 i 2020 respectivament.

- Publicitat -

Han rebut el guardó més destacat de la Festa de la Cultura Lloretenca, en una edició -celebrada aquest dissabte al Teatre- marcada per la pandèmia. D’una banda, per l’aforament reduït sense públic (només amb els premiats) i, de l’altra, amb els guardons de dues edicions juntes (16a i 17a), ja que l’any passat la festa no es va poder fer per la Covid.

El Sa Gavina ha estat el colofó de la vetllada, que ha permès lliurar els Premis Vila de Lloret (centrats en la temàtica dels viatges, amb prop de 200 obres presentades), els guardons sobre blogs i el Joan Llaverias de contes infantils il·lustrats. La novetat d’enguany ha estat la categoria de microrelats, que ha premiat l’obra “Escales al cel”, d’Albert Torras (Lloret de Mar).

Albert Torras guanya, amb l’obra ESCALES AL CEL, la nova categoria de microrelats .
Albert Torras guanya, amb l’obra ESCALES AL CEL, la nova categoria de microrelats.

Dins dels Vila de Lloret, el premi més ben dotat econòmicament, amb 1.000 euros, és el de narrativa en categoria adulta. S’ha atorgat a Oriol Solà per “L’ú-quatre-quatre-ú” al 2020 i a Jordi Cervera per “Brunei, capital Bandar Seri Begawan” al 2021.

Mentre que en poesia els guanyadors han estat Josep Francesc Mudarra per “El viatge promès” al 2020 i Agnès Valentí per “Aigües d’Hèlena” al 2021.

Anem ara amb els premis escolars. En relació al 2020, en educació primària, cicle mitjà, premi de poesia per a Lola Poch per “La família” i de narrativa per a Hugo Egea per “La gran família de les ovelles”. En cicle superior, els guardonats han estat Paula Bragulat per “La família” (poesia) i Julia Linares per “Família d’etiquetes” (narrativa). En secundària, premi de poesia per a Aina Corts (“El ritme de la carretera”) i de narrativa per a Iulia Maria Bora (“Una tardor romana”).

El llistat del 2021 ens deixa aquests guardonats en els premis Motxilla de Viatge. En educació primària, cicle mitjà, guardó per a Dolça Tamames, per l’obra “Les quatre estacions” en poesia, i per a Emma Ruiz, per “El portal màgic” en narrativa. En el cicle superior, els premiats són Anna Calatrava per “Tots somiem” en poesia i Judith Cazalla per “La fulla de la vida” en narrativa, a més de l’accèssit d’Ainhoa Capdeferro per “L’esquirol que volia anar al mar”. En secundària, guardons de narrativa: Max Moruno per a “El gran viatge” (primer i segon ESO) i Rosa Trull per a “No tots els viatges fan feliç” (cursos superiors).

El premi al millor blog de viatges ha estat per a “De ruta en família.com”, de Laia Díaz (Tarragona) al 2020.

Els guardons al millor ‘post’ turístic sobre Lloret recauen en “Lloret más allá de la Fiesta” (del blog “Viajar lo cura todo.com”), de Sara Terrones (Barcelona) al 2020, mentre que el premi del 2021 és per a “Un fin de semana en Lloret de Mar” (del blog “Maleta para tres.com”, de Laura Blanch (Vilaseca).

“Busca’m”, de Marta Biel (Sant Vicens dels Horts) ha guanyat el premi Joan Llaverias de contes infantils il·lustrats del 2020 i Marta Moreno i Montse Xirgu (Lloret) han rebut el guardó del 2021 per “La senyora de Rossell”.

La vetllada ha permès fer un seguit de reconeixements a escriptors i una entitat que han publicat llibre des del Sant Jordi del 2019 fins ara: Judit Sánchez, Juan Tecles, Oriol Colomer, Aurora Rot, Joan Domènech, Nadine Larqué, Frans Gallardo, Enric Carcereny, Gabriel Carreras, José Carlos Ramos, Maria Gloria Castillo i Maria Carmen Manjón i Montphoto.

També s’ha fet un reconeixement als autors Eva Ramos, Albert Vinyals, Jordi Juvé, Paula Soler, Domingo Tenorio i Maria del Vilar Vilà, els quals no han pogut venir.

spot_img

El + Vist