El fons marí és un indret que, tot i tenir un gran valor natural i ambiental, sovint utilitzem com a abocador. Això ho proven les piles i piles de deixalles que se n'extreuen quan s'hi duen a terme neteges periòdiques. La pròxima que es fa a Lloret està convocada pel 23 de setembre i se centra en la platja de Fenals.
La tasca l'assumeixen els submarinistes convocats pel Voluntariat de l'Alt Maresme de Medi Ambient. A més del fons marí lloretenc, enguany l'entitat neteja 5 racons més de la costa. El seu portaveu, Joan Basart, explica que, abans de posar-se a extreure deixalles, reben instruccions per part d'un equip de biòlegs.
Els indiquen quines deixalles han de retirar i quines no, ja que una part ja pertany al fons marí. El que cal extreure és tota la brossa que contamina i que suposa un risc pel mar i per les espècies que hi viuen.
El treball que duran a terme el grup de submarinismes, que vindran de diferents punts de Catalunya, té una doble funció. D'una banda, es neteja el fons marí, i per tant, es retira una part de les restes contaminants, com plàstics, papers, vidres, etc. I d'altra banda es contribueix a conscienciar la població per tal que sigui més respectuosa amb el mar i tingui cura a l'hora de tirar les escombraries.