17.1 C
Lloret de Mar

Nous ingressos a l’Arxiu Municipal de Lloret que amplien diversos fons familiars

Segons l'arxiver municipal, Quim Daban, són aportacions molt interessants perquè ajuden a recuperar i descobrir la història del municipi.

Alguns dels documents aportats
Alguns dels documents aportats

Darreres Notícies

L’Arxiu Municipal de Lloret va ampliant els fons familiars que custodia. Aquests últims mesos, l’equipament ha rebut nous ingressos de diferents famílies de la vila, que han aportat materials molt diversos: des de fotografies fins a correspondència d’avantpassats.

servicios profesionales jimenez

Tot plegat, segons l’arxiver municipal, Quim Daban, és molt interessant perquè ajuda a recuperar i descobrir la història del municipi.

Un dels últims ingressos ha estat el d’Humbert Garriga, amb àlbums de fotografies del 1870, per ampliar el fons familiar Duran – Garriga – Masferrer. Permet, d’una banda, posar cara a personatges lloretencs d’altres temps i, de l’altra, comprovar com eren certes embarcacions del Lloret mariner de finals del segle XIX i principis del XX.

Però, com dèiem, aquests últims mesos l’arxiu ha rebut molts altres ingressos. Per exemple, el que ha fet Maria Assumpció Comas, amb cartes d’antics familiars que han passat a formar part del fons Comas i Moré, que compta amb 25.000 fotografies relacionades amb activitats de Lloret.

La família Bernat i Montero ha cedit 50 imatges en suport de placa de vidre, que pertanyen a la dècada del 1920 i el 1930, produïdes per Joan Baptista Bernat i Sarró. I la família Martínez Planas ha aportat material que mostra els orígens de la farmàcia Passapera, de finals del segle XVIII.

Des de l’Arxiu fan un crida perquè tothom que tingui documents antics els porti a l’equipament, per poder-los conservar en les millors condicions.

spot_img

El + Vist