11.1 C
Lloret de Mar

Nova edició de les jornades de la Cuina del Peix de l’Art, amb una dotzena d’establiments

Els menús es basen en el peix i el marisc que es pesca a la costa lloretenca i el preu va dels 16 als 62 euros.

Darreres Notícies

Una dotzena d’establiments, entre restaurants, hotels i l’escola d’hostaleria de l’institut Coll i Rodés, participen a les jornades de la Cuina del Peix de l’Art, que arriben a la 17a edició.

Els menús es basen en el peix i el marisc que es pesca a la costa lloretenca, combinats amb altres productes locals i de proximitat, com els bolets. El preu va dels 16 als 62 euros.

Acte de presentació de les Jornades (Ajuntament de Lloret de Mar)

L’alcalde, Jaume Dulsat, destaca que l’índex de satisfacció dels clients amb la gastronomia lloretenca cada cop va a més. El president del Gremi de Bars, Restaurants i Cafeteries, Nino Gómez, destaca que els xefs són molt innovadors. Per la seva banda, Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria, assegura que la gastronomia contribueix a transformar la imatge de la destinació.

Els alumnes del Coll i Rodés en la presentació de les Jornades (Ajuntament de Lloret de Mar)

Un any més, els alumnes del cicle formatiu d’hostaleria de l’Institut Coll i Rodés participen a les jornades a través de l’aula d’aplicació. Un espai obert a tothom, que simula un restaurant i on, per un preu pràcticament simbòlic, els clients poden degustar menús de gran qualitat, a la vegada que els alumnes poden posar en pràctica tot el que han après.

En el cas de les jornades de l’art, el cap d’hostaleria del cicle, Dídac Gómez, creu que és una molt bona oportunitat perquè els alumnes coneguin tot el peix que hi ha a la Costa Brava. L’aula d’aplicació està oberta cada migdia, de dimarts a divendres, de dos quarts de dues a tres de la tarda, i s’aconsella fer reserva prèvia. Es pot fer al telèfon 674 07 51 40 o al correu electrònic [email protected]

La Cuina del Peix de l’Art posa de relleu la qualitat de la cuina lloretenca i contribueix a desestacionalitzar la temporada, tal com es fa amb les jornades de l’arròs al maig.

En el cas de la Cuina del Peix de l’Art, es fa recordant un mètode tradicional de pesca a Lloret: la tirada a l’art, que consisteix en l’arrossegament de la xarxa plena de peix des de la platja. Era una pràctica que ajudava, anys enrere, a la subsistència de moltes famílies que vivien de la pesca. Actualment, la tirada a l’art la reprodueix el Xino Xano dos cops l’any amb la col·laboració dels veïns.

Com és habitual, per cada menú s’obtindrà una entrada gratuïta als Jardins de Santa Clotilde i dues hores gratuïtes als pàrquings municipals. Es poden consultar tots els menús a la pàgina web de l’Ajuntament i a la de l’institut Coll i Rodés. La jornades de la Cuina del Peix de l’Art han començat aquesta setmana i s’allarguen fins el 3 de novembre.

spot_img

El + Vist