21.6 C
Lloret de Mar

Les persones que tinguin cura de les colònies de gats tindran un carnet identificatiu

És un dels molts aspectes que tindrà en compte la nova ordenança municipal de tinença i protecció d'animals, que s'ha aprovat inicialment i està en exposició pública.

Una colònia de gats de Lloret
Una colònia de gats de Lloret

Darreres Notícies

L’Associació Protectora d’Animals Sense Casa (APASC) està molt satisfeta de la nova ordenança municipal de tinença i protecció d’animals. De fet, l’entitat va col·laborar estretament amb els serveis tècnics a l’hora de redactar la normativa amb l’objectiu que s’hi tinguessin en compte els gats ferals, és a dir, els que viuen en colònies al carrer.

Un dels aspectes més destacats que contemplarà la nova ordenança és que els vetlladors d’aquestes colònies tindran un carnet que, d’una banda, els protegirà jurídicament i, de l’altra, els comprometrà a complir els criteris bàsics de gestió de colònies, que són alimentar, castrar i cuidar mèdicament els gats.

Una representant de l’entitat, Raquel Rodríguez, assenyala que l’alimentació no es pot fer de qualsevol manera. Una altra representant, Stella González, assenyala que és important que els vetlladors garanteixin la higiene de les colònies, per als gats però també per als veïns.

Per tenir controlades totes les colònies del municipi, l’associació col·labora amb l’Ajuntament en l’elaboració d’un cens de tots els gats ferals. Per això l’entitat fa una crida a tots els vetlladors de colònies que s’hi adrecin per aconseguir el corresponent carnet. Per informar-ne, diumenge 28 de gener es farà una reunió al centre cívic del Rieral (16.30 hores), oberta a tothom.

La nova ordenança també preveu endurir les sancions en els casos de maltractament. L’APASC recorda que l’abandonament també es considera maltractament.

Per finançar la cura de les colònies de gats, l’associació fa activitats periòdicament. Aquest diumenge mateix, a les set de la tarda al teatre municipal, hi haurà un festival benèfic amb les escoles de dansa d’Irina i Sara Díaz.

spot_img

El + Vist