18.1 C
Lloret de Mar
Tots els candidats participants al debat electoral d'aquest dijous

Recupera el ‘Minut d’Or’ dels candidats que han participat al debat d’aquest dijous

El debat electoral de Fitel TV, retransmès també per Nova Ràdio Lloret, s'ha allargat dues hores, aquest dijous al vespre, al Teatre.

Tots els candidats participants al debat electoral d'aquest dijous

Darreres Notícies

No pactar amb Vox, ni amb cap partit de l’ultradreta, és la línia vermella que es marquen algunes de les formacions que han participat al debat de Fitel TV aquest dijous al vespre. Així ho han fet explícit els candidats de Més Progrés Lloret, el PSC, Junts i Tots per Lloret. Pel que fa a ERC, Lloret en Comú Podem i Sumem Lloret no han dit res explícit al respecte, tot i que es pot deduir per les seves ideologies.

En canvi, l’alcaldable de Cs s’ha obert a pactar amb qualsevol formació que tingui ganes d’apostar pel canvi, Valents ha indicat que podrien pactar amb qualsevol formació constitucionalista i el PP ha obert les portes a pactar amb qualsevol dels altres partits.

Per cert, sobre el tema dels pactes, Més Progrés ha matisat que, a banda de l’ultra dreta, també es compromet a pactar només amb els partits que estiguin d’acord en baixar el salari i les atribucions econòmiques als polítics i, a més a més, ha afegit que no pactarà amb qui hagi fet joc brut durant la campanya.

El debat, amb 10 dels 11 candidats (ja que Vox va declinar la invitació), ha durat dues hores, que s’han dividit en quatre blocs diferents. El primer ha servit de presentació.

Cada partit ha aprofitat el seu espai per presentar la pròpia formació o bé les bases del model de ciutat que proposen per a Lloret de Mar. A grans trets, tots han coincidit en què volen una ciutat amable, tant per a veïns com a per a visitants, i que, com a destinació turística, cal allargar la temporada.

Un dels temes que més ha ocupat als candidats en aquesta campanya i també en el debat és la seguretat del municipi. Era un dels punts destacats del segon bloc del debat i el que fem ara és repassar el que van dir els diferents candidats. Des del PSC, Adrià Lamelas ha defensat la necessitat d’ampliar el nombre d’efectius policials de la vila, una mesura que comparteixen la resta de candidats.

Per la seva part, Jordi Hernández, de Ciutadans, ha destacat que la seguretat és el que més preocupa al seu partit i ha valorat l’experiència en aquest àmbit que té la seva candidatura.

ERC és el partit que ha dedicat la seva intervenció del segon bloc del debat a parlar d’altres qüestions, més enllà de la seguretat, el seu candidat, Albert Ferràndez, ha volgut destacar la recent licitació per part de la Generalitat de l’estudi del projecte de mobilitat de la Selva Marítima.

Tornant als discursos de seguretat, en el seu torn d’intervenció, Albert Robert, de Tots per Lloret, ha assegurat que Lloret és un municipi segur, tot i que ha reconegut que la percepció de lloretencs i visitants no sempre és així.

En el cas de Junts, Jordi Martínez ha exposat que cal crear una unitat d’intervenció ràpida i una Policia de medi ambient, que s’ocuparia, entre altres, dels HUTs i les platges.   

Per Lloret en Comú Podem, la situació és clara: asseguren que cal exigir a la Generalitat la creació d’una comissaria amb més recursos i un increment dels efectius dels Mossos d’Esquadra, tal com ha dit el seu alcaldable, Frederic Guich.

En el PP, Miguel Moreno, ha explicat que aposten per erradicar la inseguretat ciutadana ampliant la presència policial i augmentant el nombre de càmeres de seguretat, entre altres.

Des de Sumem, Lara Torres ha aprofitat per explicar una de les seves principals propostes: l’ampliació de la plantilla de la Policia Local, amb dotze places noves en els pròxims quatre anys.

En el cas de Valents, el seu líder, Demetrio Olivas, ha criticat el missatge de bona seguretat que s’exposa des de l’actual equip de govern i ha assegurat que hi ha persones que en les últimes setmanes han patit incidents greus a la via pública.

Per últim, des de Més Progrés, Joan Carles Amaya ha destacat que és necessari revisar i actualitzar l’ordenança de civisme.

Passem ara al tercer bloc, en què, entre altres coses, s’ha parlat de turisme. Allargar la temporada amb més esdeveniments i diversificar l’economia de Lloret de Mar. En això hi estan d’acord la majoria dels candidats, segons el que han exposat en el debat d’aquest dijous. 

Adrià Lamelas, del PSC, defensa la innovació en el sector del turisme i fer complir la normativa dels HUTS, sobretot els conflictius.

Jordi Hernández, de Cs, proposa organitzar una Feria de Abril de part de l’Ajuntament, que atrauria activitat econòmica.

Albert Ferràndez, d’ERC, considera que s’han de connectar tots els camins de ronda com a actiu turístic.

Albert Robert, de Tots, recull la demanda del sector per disposar d’un palau de congressos i un recinte firal a Lloret.

Jordi Martínez, de Junts, opina que cal atraure més turisme de proximitat cap a la destinació.

Frederic Guich, de Lloret en Comú Podem, assenyala que els HUTS són els principals enemics dels hotels i dels seus treballadors.

Lara Torres, de Sumem, aposta per la indústria tecnològica per atraure nòmades digitals.

Miguel Moreno, del PP, afirma que no es pot viure tot l’any de l’oferta de sol i platja i es decanta per atraure turisme familiar.

Demetrio Olivas, de Valents, planteja comprar l’edifici de Brava Park de Fenals, abandonat de fa temps i pot tenir diferents usos.

Finalment, Joan Carles Amaya, de Més Progrés, parla de crear un hub turístic que treballi per eixamplar l’oferta de sol i platja.

De l’últim bloc, el que més ha destacat han estat els àmbits de l’educació i de les polítiques socials. En aquest sentit, el PSC ha posat de relleu la seva proposta d’impulsar un pla de la soledat no desitjada i millorar l’assistència domiciliària a al gent gran.

Cs ha centrat el seu missatge en la voluntat d’ajudar totes les famílies treballadores i no només els veïns que no tenen ganes de treballar, segons paraules de Jordi Hernández. La formació, en aquesta línia, proposa oferir una bonificació del 50% a totes les famílies per al menjador escolar.

ERC considera molt important convertir el CAP en un CUAP, que és un centre d’urgències d’atenció primària, que permetria fer proves com radiografies o ecografies, sense necessitat d’haver de desplaçar-se fins a Blanes.

Tots per Lloret considera que cal reduir la bretxa digital i, entre altres coses, proposa obrir una finestreta única a l’OIAC per assessorar les persones que tinguin dificultats amb les noves tecnologies, a banda de tirar endavant la creació de l’OIAC 360.

Des de Junts han posat èmfasi en la necessitat de tenir una nova escola, que es construeixi l’edifici definitiu de l’institut Sant Quirze i que s’obri un centre de dia per als alumnes amb necessitats educatives especials.  

Lloret en Comú Podem ha posat sobre la taula la voluntat d’oferir més cicles formatius i modalitats de batxillerat, a banda de crear sinergies entre centres educatius i empreses per fomentar que els joves rebin una bona formació i es quedin a Lloret.

El PP ha parlat d’una educació prèmium per a Lloret de Mar. Segons la formació, ara mateix l’educació al municipi és un desastre i cal, sobretot, escoltar la Interampa.

Des de Sumem Lloret, creuen que el proper mandat cal crear la figura del tècnic de Salut Públic, a banda d’impulsar un pla de salut mental. I en l’àmbit educatiu, obrir una seu de l’Institut Obert de Catalunya a Lloret.

Valents ha manifestat la seva voluntat d’oferir més facilitats als veïns per poder practicar esport, per exemple obrint els centres escolars a les tardes i els caps de setmana. 

Finalment, Més Progrés ha parlat de la necessitat que Lloret sigui una ciutat educadora, en què, entre altres coses, es permeti a les associacions de famílies d’alumnes participar en la regidoria d’educació.

Evidentment, això és un resum molt resumit del que va donar de si el debat que, com diem, va durar dues hores. Si no el vau poder seguir en directe, el podeu escoltar al final d’aquesta notícia, o bé a través de Fitel TV.

Tot seguit, però, us deixem el Minut d’Or amb què cada candidat va tancar el debat.

El debat s’ha fet aquest dijous al vespre, al Teatre municipal, i el podeu escoltar aquí:

NOTÍCIES ELECCIONS MUNICIPALS 2023

El PSC guanya per àmplia majoria les eleccions a Lloret

La dada negativa de la jornada és la participació, que es queda en un 47%, la més baixa de la democràcia en unes municipals.

Normalitat en l’inici de la jornada electoral d’avui a Lloret de Mar

A les 12h, la participació és de 3.377 vots dipositats a les urnes, que representen el 15,12%.

Cs tanca una campanya farcida de propostes per a tots els públics

La formació ha tancat la campanya amb el 17310 Urban Fest a la plaça Germinal Ros, davant del Teatre.

Lloret en Comú Podem tanca la campanya amb un acte auster

L’alcaldable, Frederic Guich, ha fet un brindis per agrair el suport que ha rebut aquestes dues setmanes.

Jordi Martinez (Junts): “Esperem que aquest diumenge el canvi de ritme es faci realitat”

La formació ha tancat la campanya al Bonito Tu, on ha projectat el videoclip de la campanya, entre balls i aplaudiments.

Adrià Lamelas (PSC): “El canvi és a tocar, però ara cal que omplim les urnes d’il·lusió”

El PSC ha organitzat una botifarrada popular al Molí per posar el punt i final a dues setmanes intenses de campanya electoral.
spot_img
spot_img

Altres notícies

El PSC guanya per àmplia majoria les eleccions a Lloret

La dada negativa de la jornada és la participació, que es queda en un 47%, la més baixa de la democràcia en unes municipals.

Normalitat en l’inici de la jornada electoral d’avui a Lloret de Mar

A les 12h, la participació és de 3.377 vots dipositats a les urnes, que representen el 15,12%.

Cs tanca una campanya farcida de propostes per a tots els públics

La formació ha tancat la campanya amb el 17310 Urban Fest a la plaça Germinal Ros, davant del Teatre.

Lloret en Comú Podem tanca la campanya amb un acte auster

L’alcaldable, Frederic Guich, ha fet un brindis per agrair el suport que ha rebut aquestes dues setmanes.