21.6 C
Lloret de Mar
La inauguració de l'exposició, aquest dijous.

Recuperar el Lloret de Mar que va dibuixar Joan Sala i Lloberas

Un dels objectius de la mostra és acostar la figura del pintor (1925-2010) a les generacions actuals.

La inauguració de l'exposició, aquest dijous.

Darreres Notícies

Recuperar el Lloret de Mar que va saber plasmar Joan Sala i Lloberas en els seus quadres i dibuixos. Des de pescadors feinejant a la platja fins a la processó de Santa Cristina o cala Canyelles abans del port.

Així és l’exposició retrospectiva dedicada el pintor, que s’ha inaugurat aquest dijous amb força gent a la masia de Can Saragossa. L’alcalde de Lloret, Albert Robert, qualifica la mostra de “regal, sobretot per la gent jove que no coneix a Sala i Lloberas”.

L’exposició compta amb una 60a de quadres d’un pintor que era pescador d’ofici i que sabia pintar paisatges de memòria amb tot detall. La comissària és la historiadora de l’art, Marina García, que destaca que “hem recuperat obres de la primera etapa, la que no es coneix tant, d’un autor que té molta gent a casa”.

Joan Sala i Lloberas va tenir sempre un estil propi i va ser tot un mestre en pintar la llum que il-lumina els seus quadres.

A través d’aquesta mostra emblemàtica, que forma part de la Capital de la Cultura Catalana i que es troba fins a finals d’any a Can Saragossa. A més, cada diumenge d’aquest mes d’abril es du a terme una visita guiada a les 11h.

spot_img

El + Vist