14.5 C
Lloret de Mar
Els retrats restaurats (Ajuntament de Lloret de Mar)

Restaurats dos retrats del 1855 de la família de navegants Rissech

Són del matrimoni de Carme Vilallonga i el capità Francesc Rissech i quedaran exposats a Can Font, perquè són testimoni del passat indià de Lloret.

Els retrats restaurats (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Restaurats dos retrats de l’any 1855 que mostren els Rissech, una nissaga lloretenca vinculada a la navegació amb Amèrica.

La restauració ha anat a càrrec de Núria Piqué, gràcies a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat, per valor d’uns 2.000 euros.

Un és de Carme Vilallonga i Baví i l’altre, del seu espòs, el capità Francesc Rissech i Domènech, fill del també capità Joan Baptista Rissech i Macià, de qui també es conserva un retrat a Can Font.

Els quadres formen part d’una col·lecció que la família Fusté Costa va donar a l’Ajuntament l’any passat. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, creu que era important restaurar-los perquè representen concretament el que es vol mostrar a Can Font: l’època dels indians i com es vivia aleshores.

Tal com ha explicat el regidor, els dos retrats quedaran exposats a Can Font, juntament amb altre material de la mateixa col·lecció. La casa indiana segueix tancada al públic per la pandèmia, però la previsió és poder reprendre aviat les visites guiades.

spot_img

El + Vist