28.5 C
Lloret de Mar
El cribratge massiu a Lloret de Mar

Salut repetirà els cribratges amb PCR d’automostra nasal a Lloret

El cribratge es realitzarà el 25 i 26 de maig al Teatre Municipal, tant al matí com a la tarda.

El cribratge massiu a Lloret de Mar

Darreres Notícies

Salut repetirà els cribratges amb PCR d’automostra nasal a Lloret de Mar, a Tossa i Roses, amb l’objectiu de tallar cadenes de contagi de la COVID-19 entre persones asimptomàtiques. L’acció s’ha programat, tal com estava previst, un cop transcorregudes dues setmanes des del primer cribratge amb autopresa i que en el conjunt dels tres municipis va permetre recollir 2.902 mostres i detectar 55 positius, segons els primers resultats provisionals. Les proves estan adreçades a persones d’entre 16 i 60 anys sense símptomes, que no hagin passat la COVID-19 en els últims tres mesos i sense la pauta de vacunació completada.

- Publicitat -

Els cribratges es desenvoluparan en els mateixos espais ja habilitats per l’entrega dels paquets d’automostra la setmana passada. A Tossa de Mar tindrà lloc al Casal de Jubilats de la Casa del Mar el dimarts 18 de maig. També durant la setmana vinent, s’han programat dues jornades més de cribratge al Teatre Municipal de Roses: el dimecres 19 i el dijous 20. En el cas de Lloret de Mar, el cribratge es realitzarà el 25 i 26 de maig al Teatre Municipal, tant al matí com a la tarda.

cribratge massiu lloret de mar 2
cribratge massiu lloret de mar 2

Els kits per l’automostra es podran recollir en els espais externs habilitats i l’estoig conté una bossa amb tancament hermètic “zip”, un escovilló, un tub on s’haurà de dipositar la mostra, una tovalloleta desinfectant i dues etiquetes. El procediment és senzill i el paquet s’entrega acompanyat d’una guia on es detalla pas a pas el procediment a seguir. També es poden consultar les indicacions en format vídeo a través dels codis QR que els participants trobaran al punt de cribratge.  

La PCR es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la posteriorment al mateix punt on s’ha recollit, tenint en compte que el temps màxim des de la presa de la mostra fins la seva entrega és de 30 minuts per raons de conservació.

Els participants en el cribratge rebran un SMS amb el resultat de la prova, que també podran consultar a La Meva Salut entre 48  i 72 hores posteriors des de la seva recollida. Si el resultat és positiu, se’ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l’estudi de contactes i dictar l’aïllament pertinent.

cribratge massiu lloret de mar
cribratge massiu lloret de mar

La tria dels territoris on es desenvolupen aquests cribratges poblacions s’ha fet seguint criteris epidemiològics. Aquesta nou mètode de PCR d’autopresa nasal va començar el 29 i 30 d’abril a la ciutat de Girona, també dirigida al col•lectiu d’entre 16 i 60 anys, on es van recollir 1.310 PCR que van permetre aflorar 14 positius. 

L’acció es va estendre el 4 de maig a Tossa de Mar i entre els 485 participants, es van detectar 9 contagis, segons dades provisionals. En el cas de Roses, durant les dues jornades en què es va fer l’acció (que van ser els 5 i 6 de maig), es van realitzar 1.298 PCR de les quals 23 amb resultat positiu

A Lloret de Mar (on es va fer els passats 6 i 7 de maig), de les 1.119 mostres, 23 d’elles han detectat contagis. En el moment en què s’han anat coneixent els resultats, el Servei de Vigilància Epidemiològica ha iniciat l’estudi i el rastreig de contactes de cada un dels casos positius per tallar les cadenes contagis i dictar el corresponent aïllament.

spot_img

El + Vist