17.4 C
Lloret de Mar

Segon estiu dels Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu

Hi participen més de 300 alumnes amb necessitats de suport i reforç educatiu per adquirir hàbits i tècniques d'estudi.

Una de les classes dels tallers de suport educatiu
Una de les classes dels tallers de suport educatiu

Darreres Notícies

Lloret de Mar organitza per segon any els Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu, amb la participació de més de 300 alumnes de les escoles i instituts del municipi, des de primer de Primària fins a segon d’ESO. Es tracta d’una acció orientada a ajudar l’alumnat que necessita suport i reforç educatiu per adquirir hàbits i tècniques d’estudi.

servicios profesionales jimenez

Els alumnes, derivats pels centres educatius, s’han dividit en grups reduïts en funció de les necessitats concretes de cadascú. Les sessions estan dinamitzades per vuit joves del municipi, que són estudiants universitaris o que han acabat recentment els estudis superiors, entre els quals hi ha Nim Carbonell, que remarca que aquest any han tingut marge per poder-s’ho preparar bé. La idea és fer sessions curtes i dinàmiques.

A més, la iniciativa també busca que els joves estudiants puguin adquirir una actitud positiva envers l’aprenentatge, que assoleixin les competències bàsiques de cada etapa i que intentin fer ús del català per a comunicar-se.

“Sobretot fem molts jocs de parlar amb veu alta amb català, que és el que més costa i més hem de practicar, i llavors se’ls fa molt més dinàmic que no pas estar una hora escoltant a una persona parlar”

Nim Carbonell

És un projecte que es du a terme a través del Pla Educatiu d’Entorn i que és gratuït per a les famílies, gràcies a la dotació econòmica del Pla de millora d’oportunitats educatives de la Generalitat.

Una de les classes dels tallers de suport educatiu
Una de les classes dels tallers de suport educatiu

El regidor d’Educació, Albert Ferrández, assegura que les valoracions de l’estiu passat van ser molt positives i confien en què els resultats aquest any encara seran millors, ja que hi ha hagut més marge per preparar-ho bé. Ferrández creu que el format és molt dinàmic, perquè les sessions es facin amenes.

“Són sessions curtetes i és molt difícil fer unes classes amb un seguiment; la idea és ajudar a organitzar-se als estudiants i que tinguin suport amb l’estudi”

Albert Ferrández

El regidor ha posat èmfasi en què un dels objectius principals és millorar les habilitats comunicatives de l’alumnat de cara al curs vinent. Per això molts són nouvinguts, que encara no dominen el català.

“No pretenem que amb dos mesos parlin un català fluït de cara al setembre, però sí que es puguin comunicar amb els seus companys i que puguin anar seguint les matèries”

Albert Ferrández

L’activitat, que ha començat avui, s’allarga fins al 25 d’agost, de dilluns a dijous, a l’Escola Esteve Carles. Les sessions duren dues hores i se’n fan al matí i a la tarda.

spot_img

El + Vist