10.2 C
Lloret de Mar

SOS Lloret exigeix que s’obligui a enderrocar la nova construcció il·legal de Can Juncadella

És una planta baixa d'entre 100 i 200 metres quadrats que s'hauria construït entre els mesos de maig i juliol.

La nova construcció a Can Juncadella
La nova construcció a Can Juncadella

Darreres Notícies

SOS Lloret denuncia una construcció il·legal a la finca de Can Juncadella. Es tracta d’una edificació nova dins de la parcel·la vinculada a l’expresident del Kazakhstan Nursultan Nazarbayev. És una planta baixa d’entre 100 i 200 metres quadrats que s’hauria construït entre els mesos de maig i juliol.

Els ecologistes denuncien que aquest habitatge vulnera el Pla d’Espais d’Interès Natural, la Zona d’Especial Protecció per a les Aus, el Lloc d’Importància Comunitària dins de la Xarxa Natura 2000, el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner i la Llei de Costes.

La plataforma ecologista la va veure des del mar i va entrar una instància a l’Ajuntament per preguntar si s’havia fet alguna cosa al respecte. El consistori va respondre que els serveis d’inspecció municipal van obrir un expedient sancionador als propietaris de la finca per l’execució d’obres sense llicència i no legalitzables. Un expedient que podria anar acompanyat d’una sanció econòmica.

SOS Lloret, però, exigeix que es faci enderrocar la construcció i, segons un portaveu de l’entitat, Jordi Palaudelmàs, no n’hi ha prou amb aplicar una sanció econòmica.

La plataforma demana la màxima transparència a l’Ajuntament i que actuï amb contundència per evitar que passi el que ja ha passat moltes vegades en aquesta finca: els processos s’allarguen tant que acaben arxivant-se.

Algunes d’aquestes actuacions dels amos de Can Juncadella que la plataforma critica que han quedat en no res són un castell de focs artificials sense permís, un abocament il·legal de sorra a la cala des Rajols i obres a la casa dels masovers on es va fer una ampliació descarada del sòl edificable.

Però el que més destaca SOS Lloret són les irregularitats amb el camí de ronda. La plataforma denuncia que en el tram que creua la finca, que per ordre judicial ha d’estar obert, conté elements d’intimidació, ja que s’anuncia per megafonia que la zona és una propietat privada, i també hi ha càmeres de seguretat i cartells de “prohibit el pas”. Recordem que l’accés al camí de ronda va estar tallat entre el 2009 i el 2016, però una sentència va obligar a restituir el pas.

spot_img

El + Vist