21.6 C
Lloret de Mar

Tot a punt per celebrar la Festa Major de Santa Cristina 2019

Aquesta nit (22 hores) la passada dels Obrers anunciant la celebració donarà el tret de sortida als actes més tradicionals de Festa Major.

Processó marítima del 2018
Processó marítima del 2018

Darreres Notícies

La passada dels Obrers pels principals carrers de Lloret aquesta nit donarà el tret de sortida als actes més tradicionals de la Festa Major, que arriba al moment àlgid demà, Diada de Santa Cristina.

L’Obrer Major, Arseni Frigola, explica que la passada cada any és més concorreguda i per això hi haurà músics de la cobla Bisbal Jove tant a l’inici com al final del seguici, que comptarà amb totes les embarcacions de rem que participen al S’amorra amorra. A més, també aquesta nit es farà el sorteig de la regata i el Toquen a Córrer de concurrència popular. L’Obrer Major convida a tothom a passar-ho d’allò més bé.

De cara a demà, la jornada comença altre cop amb la passada dels Obrers despertant als veïns perquè participin de la festa. Les dues activitats principals i més tradicionals són la processó marítima del matí i el Ball de Plaça de la tarda.

La processó sortirà de l’eslgésia de Sant Romà a les vuit del matí. Ja a l’aigua, quan es divisi la Mare de Déu de Gràcia a Sant Pere del Bosc, es cantarà La Salve i es donarà el tret de sortida de la regata S’amorra amorra en la categoria masculina. Un cop a Santa Cristina serà el torn de la categoria femenina. Després es pujarà fins a l’ermita per fer la missa solemne. Al santuari també hi haurà la veneració de Sa Relíquia i el Cant dels Goigs, amb l’acompanyament del cor Alba de Prima. Per acabar el matí, es podrà degustar el tradicional estofat a la plaça del Pi i es tornarà cap a Lloret.

Les autoritats remenant l’estofat l’any passat (Ajuntament de Lloret)

De cara a la tarda, el Ball de Plaça, a partir de dos quarts de vuit. A tots els actes d’avui i demà, l’acompanyament musical el fa la cobla Bisbal Jove, que tancarà la jornada de Santa Cristina amb una audició de sardanes.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, desitja que tots els lloretencs passin una bona Festa Major i que la visquin amb “passió”. En els mateixos termes s’expressa el regidor de Festes, Cristian Fernández, que lamenta que molta gent no pugui participar-hi perquè estem en temporada alta.

Com cada any, els lloretencs estaran acompanyats de diferents autoritats. Per aquesta ocasió, l’Ajuntament ha convidat Pere Vila, delegat del Govern de la Generalitat a les comarques gironines, Octavi Bono, Director General de Turisme, i David Font, Director de l’Agència Catalana de Turisme. Tot i que s’havia convidat al president de la Generalitat, Quim Torra, no hi podrà assistir perquè demà mateix hi ha sessió de control al Parlament. A més, també vindran els alcaldes de poblacions veïnes com Tossa, Blanes i Vidreres.

spot_img

El + Vist