31.3 C
Lloret de Mar
La nit dels fets, del passat cap de setmana

Tres discoteques de Lloret es doten d’un vehicle medicalitzat propi a les nits

El servei, pioner a la destinació, va permetre salvar la vida d'una noia el passat cap de setmana.

La nit dels fets, del passat cap de setmana

Darreres Notícies

Per primera vegada, tres discoteques de Lloret de Mar compten amb un vehicle medicalitzat propi per atendre els seus clients a les nits, de manera ràpida i efectiva. Es tracta d’un servei que ofereix l’empresa EMS Catalunya.

Els locals que han contractat aquest vehicle d’intervenció ràpida són Tropics, Privé i St.Trop. D’aquesta manera, es calcula que es redueixen els avisos al 112 en un 90% i, a més, s’assegura una ràpida intervenció per als casos greus.

El director general d’EMS Catalunya, David Sáez, explica que “en qualsevol emergència, la discoteca ens requereix i atenem la persona, li donem una primera assistència i reduïm les trucades al 112“. Destaca que “en aquestes situacions, tenim el material per poder salvar una vida”.

Tot i que ja fa uns anys que algunes discoteques ja compten amb el servei d’EMS Catalunya, aquest és el primer cop en què els seus sanitaris disposen d’un vehicle d’intervenció ràpida, equipat pràcticament igual que una ambulància. Compten amb dos tècnics i tot el material necessari per atendre “in situ”. Sáez afegeix que “quan hi ha un trasllat, truquem al 112”.

Al llarg d’aquest estiu, han hagut d’intervenir en diferents ocasions. Una d’aquestes actuacions es va produir la setmana passada. Es va poder salvar la vida d’una noia que va començar a experimentar convulsions i, a més, va patir un fort traumatisme al cap en xocar amb la vorera. EMS Catalunya, juntament amb els Mossos d’Esquadra, van ser els primers en intervenir.

Als pocs minuts, va arribar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), amb una ambulància de suport vital bàsic i un vehicle d’intervenció ràpida medicalitzat. La jove va recuperar el coneixement i va ser traslladada d’urgència a l’Hospital Comarcal de La Selva, amb pronòstic reservat.

De moment, EMS Catalunya només actua a Lloret de Mar. Es tracta d’una prova pilot que ha rebut valoracions molt positives. Els seus responsables consideren que la iniciativa és un èxit.

spot_img

El + Vist