25 C
Lloret de Mar
El monument a Nicolau Font i Maig (Relats en català)

Tres espais de Sant Pere del Bosc i Cala Banys, declarats Béns Culturals d’Interès Local

Tots els grups, per unanimitat, han donat suport a la iniciativa en el ple d’aquest dilluns.

El monument a Nicolau Font i Maig (Relats en català)

Darreres Notícies

Cala Banys i tres espais de Sant Pere del Bosc han estat declarats Béns Culturals d’Interès Local (BCIL). Tots els grups, per unanimitat, han donat suport a la iniciativa en el ple d’aquest dilluns.

En concret, els espais que comptaran amb aquesta protecció patrimonial i urbanística són el monument a Nicolau Font i Maig de l’escultor Eusebi Arnau; la font de Sant Pere del Bosc, que compta amb un medalló amb l’efígie de Sant Pere que és una rèplica exacta de l’efígie que hi ha al monument de l’Àngel, obra del mateix escultor; i la torre d’aigua, que és un dipòsit amb forma de orreta que tenia la funció d’abastir d’aigua les terres que es conreaven al voltant del santuari.

Tal com ha explicat l’equip de govern, des de la regidoria de Patrimoni Cultural s’havia sol·licitat a la Generalitat que declarés el Conjunt Monumental de Sant Pere del Bosc un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), però la Direcció General de Patrimoni Cultural va fer un informe suggerint que la protecció més adequada per aquestes zones és la de BCIL.

Recordem que el mes de maig de l’any passat es van declarar BCIL diferents elements del patriomni lloretenc, però aquests no es van tenir en compte i avui s’han inclòs al llistat. Ara, el Departament de Cultura de la Generalitat els haurà d’inscriure al Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

spot_img

El + Vist