Si la consulta del 9-N hagués estat vinculant, a Lloret és probable que hagués guanyat el “No”. És la conclusió que extreu el director de l’institut de sociologia Feedback, Jordi Sauret, que es basa en els resultats de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, les més participatives dels últims anys. Sauret exposa que en aquell moment, a Lloret, els partits contraris a la independència, com són el PP, el PSC i Ciutadans, van treure molts vots, molts més que a la resta de la província gironina. Per això creu que si aquesta part de la població s’hagués mobilitzat, podrien haver guanyat a la vila.
A Lloret vota menys gent que en la majoria de municipis catalans, segons Sauret, perquè hi ha un elevat nombre d’immigrants de fora de l’Estat que senten indiferència per la política d’aquí. Sobretot pel que fa al procés sobiranista, ja que Sauret opina que mai no s’han cregut que Catalunya es pugui independitzar. El problema, assegura el sociòleg, és que a Catalunya la societat viu dividida i cada part considera que el seu pensament és majoritari.
Jordi Sauret creu que si es fes un referèndum vinculant es mobilitzarien més de 4.000.000 de persones, moltes més que els 2.300.000 que van votar diumenge. Diumenge va servir per veure quina massa de gent mobilitza el sector independentista. Veient el resultat, el sociòleg conclou que cap de les dues parts guanyaria per golejada en una consulta vinculant.
A Lloret, van votar 6.458 persones, el 30% del cens. El 78%, uns 5.000 veïns, van votar el doble sí; 600 persones, el 9%, van votar Sí-No; i el 6’5%, unes 400 persones, van optar pel No. La resta de vots van ser nuls o en blanc.