Dilluns, 18 gener 2021
6.2 C
Lloret de Mar

Un traginer, un fantasma i dos ibers són alguns dels protagonistes del llibre dels 10 anys del Joan Llaverias

Per commemorar la dècada del concurs, l'Ajuntament ha editat un llibre que inclou cinc contes que han estat finalistes en alguna de les edicions.

Darreres Notícies

L’esport de Lloret es mobilitza per dir ‘ja n’hi ha prou’ i reivindicar el retorn de la pràctica esportiva

Els assistents han aclamat la tornada a la pràctica esportiva i han protestat pel tracte que està rebent l'esport per part de les administracions.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

El traginer de les Alegries, el fantasma Cintet, l’avi Joan, el barri de Venècia i el Turó Rodó són els protagonistes i escenaris dels cinc contes que conformen l’edició especial que ha editat l’Ajuntament per commemorar el desè aniversari del concurs Joan Llaverias.

Totes les obres escollides han estat finalistes en alguna de les edicions del certamen i, a més, tots els autors són lloretencs. El llibre es va presentar ahir al vespre, a la sala polivalent de la Biblioteca, amb la presència de la majoria dels autors.

La presentació es va fer a la sala polivalent de la Biblioteca (NRLL)

Eli Ramírez, per exemple, explica que va decidir fer un conte sobre La llegenda del Traginer perquè és una llegenda molt arrelada a Lloret i, a més, té una vinculació llunyana amb la seva família.

Per crear En Cintet, el fantasma de Lloret, Jou Ramírez va basar-se en la infància de la seva mare i les seves tietes. De fet, la protagonista és la seva tieta Quima, que emprèn el camí des del Mas de Cabañas fins a Lloret, recollint a la seva amiga Teresa i passant pel Mas d’en Buch. Un recorregut que els infants de l’època havien de fer per anar a escola i que els obligava a quedar-se a dormir a Lloret sovint. En el cas de la Quima i la Teresa dormien a casa d’uns familiars, on convivien amb un fantasma d’allò més simpàtic.

Un altre dels contes escollits es titula On és el peix? El misteri del barri de Venècia. Precisament, Marta Poch explica que la història s’ambienta en aquest barri pescador de Lloret, on ella va passar part de la seva infantesa. Una història que amaga un misteri.

Les portes dels contes inclosos en aquesta edició especial (NRLL)

Lourdes Baltrons i Jordi Pérez són els autors del conte El secret de l’avi Joan, protagonitzada per un nen i el seu avi. En aquest cas, també hi ha un misteri amagat.

Tot i que ahir no van poder participar a la presentació del llibre, també s’ha escollit una obra d’Albert Carreras i Rafael Vizcaíno. Es titula L’origen de Turó Rodó i, com el nom indica, se centra en explicar com es va crear aquest jaciment iber de Lloret de Mar, que està ubicat sobre el castell d’en Plaja i que fa un temps que l’Ajuntament ha reobert al públic.

El regidor d’Educació, Francisco Pastor, apunta com d’interessant és poder recuperar aquestes obres, de molta qualitat, que mostren diferents aspectes de Lloret de Mar i que si no fos així haurien quedat en l’oblit.

Els autors amb la secció d’Educació de l’Ajuntament (NRLL)

Recordem que la convocatòria del concurs de contes il·lustrats Joan Llaverias d’aquest 2020 ja està oberta. Les bases es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament. Com sempre, l’obra guanyadora es publicarà i, a més, l’autor rebrà un premi de 1.000 euros.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.