17.7 C
Lloret de Mar

Un traginer, un fantasma i dos ibers són alguns dels protagonistes del llibre dels 10 anys del Joan Llaverias

Per commemorar la dècada del concurs, l'Ajuntament ha editat un llibre que inclou cinc contes que han estat finalistes en alguna de les edicions.

Darreres Notícies

El traginer de les Alegries, el fantasma Cintet, l’avi Joan, el barri de Venècia i el Turó Rodó són els protagonistes i escenaris dels cinc contes que conformen l’edició especial que ha editat l’Ajuntament per commemorar el desè aniversari del concurs Joan Llaverias.

Totes les obres escollides han estat finalistes en alguna de les edicions del certamen i, a més, tots els autors són lloretencs. El llibre es va presentar ahir al vespre, a la sala polivalent de la Biblioteca, amb la presència de la majoria dels autors.

La presentació es va fer a la sala polivalent de la Biblioteca (NRLL)

Eli Ramírez, per exemple, explica que va decidir fer un conte sobre La llegenda del Traginer perquè és una llegenda molt arrelada a Lloret i, a més, té una vinculació llunyana amb la seva família.

Per crear En Cintet, el fantasma de Lloret, Jou Ramírez va basar-se en la infància de la seva mare i les seves tietes. De fet, la protagonista és la seva tieta Quima, que emprèn el camí des del Mas de Cabañas fins a Lloret, recollint a la seva amiga Teresa i passant pel Mas d’en Buch. Un recorregut que els infants de l’època havien de fer per anar a escola i que els obligava a quedar-se a dormir a Lloret sovint. En el cas de la Quima i la Teresa dormien a casa d’uns familiars, on convivien amb un fantasma d’allò més simpàtic.

Un altre dels contes escollits es titula On és el peix? El misteri del barri de Venècia. Precisament, Marta Poch explica que la història s’ambienta en aquest barri pescador de Lloret, on ella va passar part de la seva infantesa. Una història que amaga un misteri.

Les portes dels contes inclosos en aquesta edició especial (NRLL)

Lourdes Baltrons i Jordi Pérez són els autors del conte El secret de l’avi Joan, protagonitzada per un nen i el seu avi. En aquest cas, també hi ha un misteri amagat.

Tot i que ahir no van poder participar a la presentació del llibre, també s’ha escollit una obra d’Albert Carreras i Rafael Vizcaíno. Es titula L’origen de Turó Rodó i, com el nom indica, se centra en explicar com es va crear aquest jaciment iber de Lloret de Mar, que està ubicat sobre el castell d’en Plaja i que fa un temps que l’Ajuntament ha reobert al públic.

El regidor d’Educació, Francisco Pastor, apunta com d’interessant és poder recuperar aquestes obres, de molta qualitat, que mostren diferents aspectes de Lloret de Mar i que si no fos així haurien quedat en l’oblit.

Els autors amb la secció d’Educació de l’Ajuntament (NRLL)

Recordem que la convocatòria del concurs de contes il·lustrats Joan Llaverias d’aquest 2020 ja està oberta. Les bases es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament. Com sempre, l’obra guanyadora es publicarà i, a més, l’autor rebrà un premi de 1.000 euros.

spot_img

El + Vist