14.6 C
Lloret de Mar

El Xino-Xano prepara la castanyada i la marxa a Sant Pere del Bosc per aquesta setmana

Dimecres, dia 1, es repartiran castanyes, moniatos i vi novell a les 18 hores a la plaça de l'Església, mentre que diumenge es farà la tradicional marxa a Sant Pere del Bosc per inaugurar la Festa Major de Sant Romà.

Sant Pere del Bosc, 2015
Sant Pere del Bosc, 2015

Darreres Notícies

Doble cita del Xino-Xano per aquesta setmana: dimecres, diada de Tot Sants, hi ha programada la castanyada popular; mentre que diumenge, es farà la tradicional marxa a Sant Pere del Bosc.

Un membre de la penya, Carles Carbonell, ha remarcat que és important seguir organitzant la castanyada cada any per evitar que el Halloween faci desaparèixer aquesta tradició catalana. La previsió és que mengin castanyes del Xino-Xano unes 500 persones. Per poder fer la castanyada popular, els membres del Xino-Xano matinen molt cada primer de novembre. Durant tot el dia, estan enfeinats preparant-ho tot.

El Xino-Xano començarà a repartir castanyes, moniatos i vi novell a la plaça de l’Església a partir de les sis de la tarda. El donatiu que es demana és de 3 euros.

I per donar la benvinguda a la Festa Major de Sant Romà, diumenge organitzen la marxa a Sant Pere del Bosc. Una caminada oberta a tothom sense necessitat d’inscriure’s. Qui vulgui gaudir de l’esmorzar, però, haurà de comprar com a mínim un número per a la rifa que organitza l’entitat, al preu de 5 euros. L’esmorzar és una botifarra a la brasa amb pa amb tomàquet, acompanyada de vi i aigua. 

La convocatòria és a les nou del matí a la plaça de la Vila, des d’on es sortirà per anar xino-xano fins a l’ermita. Carles Carbonell recorda que el camí per on passa la marxa podria canviar en els propers anys pel perllongament de l’autopista C-32, que ha de passar per aquest tram. De moment, però, al seu parer es tracta del camí més maco de tot Lloret.

La jornada es clourà, com és habitual, amb una audició de sardanes amb la cobla Flama de Farners i una actuació de la Coral Unió Lloretenca a dins de la capella.

spot_img

El + Vist