Divendres, 26 febrer 2021
14.8 C
Lloret de Mar
El Govern flexibilitza les restriccions, tot i que lleument

L’alcalde demana paciència i responsabilitat en la suavització de les restriccions per la Covid-19

Avui han entrat en vigor les noves mesures per frenar els contagis de la Covid-19. Se suavitzen una mica, però poc, perquè la situació encara és complicada.

El Govern flexibilitza les restriccions, tot i que lleument

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Concert a la carta, amb Lluís Gavaldà, al Teatre de Lloret

Acompanyat de Joan-Pau Chaves, oferiran un concert acústic, adaptat a la nova situació que ha provocat la Covid19, amb la peculiaritat que el públic demana les cançons del repertori.

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

Avui han entrat en vigor les noves mesures per frenar els contagis de la Covid-19. A finals de la setmana passada ja es va anunciar que les restriccions se suavitzaven, tot i que de manera molt lleu perquè la situació de pandèmia encara és molt complicada als hospitals i, sobretot, a les UCI.

Un dels canvis més destacats afecta la restauració, que segueix tenint dos torns per poder obrir les portes al públic, per esmorzar i dinar, però s’amplia una hora a cada torn. Així doncs, bars i restaurants a partir d’avui poden obrir al matí de 7.30 a 10.30 hores i al migdia de 13.30 a 16.30 hores. La resta del dia poden seguir oferint àpats per emportar o a domicili.

L’alcalde, Jaume Dulsat, reconeix que és una flexibilització molt suau, però creu que ajudarà el sector a poder tirar endavant.

“Donen una mica d’aire, no massa, però una mica d’aire al sector de la restauració. Ens hauria agradat que hi hagués una mica més de marge a l’hora dels sopars, però qualsevol petit pas endavant és positiu”

Jaume Dulsat

L’altre gran canvi és que el confinament passa de municipal a comarcal.

L’alcalde demana, un cop més, paciència i responsabilitat a la població. I els recorda que la situació va millorant de mica en mica, però si aflueixem podem fer un pas enrere ben de pressa. 

“Demanar a la gent que sigui conscient que de la mateixa manera que algunes mesures es van estovant, també podem anar enrere i es poden tornar a endurir. Per tant, que tothom hi apliqui el sentit comú i la paciència que s’hi escau”

Jaume Dulsat

Pel que fa a les reunions socials, es manté la limitació de sis persones de dues bombolles de convivència.

La resta de novetats són que en l’àmbit cultural, les llibreries s’incorporen al llistat d’equipaments culturals i, per tant, podran obrir amb normalitat també el cap de setmana. Per a la resta del comerç, es mantenen les restriccions vigents, que permeten obrir de dilluns a divendres als comerços de fins a 400 metres quadrats. En l’àmbit educatiu, s’introdueix la semipresencialitat en els primers cursos universitaris. També en les escoles de música i dansa que estiguin autoritzades.

Les noves mesures també afecten als gimnasos, que podran tornar a obrir les seves sales tancades amb el 30% de l’aforament. Tot i així, el màxim segueix sent de sis persones i, a més, s’ha d’usar la mascareta. Per això el director de la Piscina de Lloret, Ricard Salinas, explica que seguiran prioritzant les activitats dirigides a l’aire lliure.

El que sí que reobriran és la sala de fitness, que amb el 30% de l’aforament podrà donar cabuda a 25 persones; sempre amb mascareta.

Pel que fa als cursos de la piscina, encara no es poden reprendre. Però Ricard Salinas està content d’aquest petit passet endavant que els dona una mica d’oxigen.

“Tot i les restriccions que encara tenim, aquesta flexibilització la trobem positiva, estem parcialment contents perquè ens permet tornar a obrir la sala de fitness i podem fer ús de les sales tancades”

Ricard Salinas

Ara caldrà veure com evoluciona la pandèmia per si es poden anar flexibilitzant més les restriccions.

Recordem que les mesures que hi havia fins ara, vigents des de fa un mes, es van aprovar com a pla de xoc davant l’empitjorament de les dades després de Nadal, i es modifiquen ara que han baixat els contagis i s’ha estabilitzat el nombre de malalts a les UCI. Tot i així, les autoritats alerten que la situació encara segueix sent molt complicada i cal seguir actuant amb màxima prudència i responsabilitat.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.