11.7 C
Lloret de Mar

10 dones de Lloret es donen d’alta d’una aplicació per a víctimes de violència masclista

Drag Alert permet polsar un botó virtual que s'envia a la Policia Local de Lloret i que indica la ubicació de la persona que demana ajuda.

Una dona mira les app del mòbil
Una dona mira les app del mòbil

Darreres Notícies

10 dones de Lloret de Mar s’han donat d’alta al servei Drag Alert, una aplicació al mòbil per a víctimes de violència masclista.

servicios profesionales jimenez

Consisteix en un botó virtual i que en polsar-lo genera un senyal silenciós que s’envia automàticament a la central de la Policia Local i que indica la ubicació exacta de la persona que demana ajuda. La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, assenyala que aquest servei s’ha atorgat a deu dones.

Les dones de Lloret compten en general amb un servei s’assessorament jurídic i psicològic (SIAD), a través de la regidoria d’Igualtat, ubicat a l’edifici d’Es Tint.

ple mes de febrer

En aquest sentit, cal afegir que l’Ajuntament de Lloret aprova el circuit d’actuació per a l’atenció a dones en situació de violència masclista. Un protocol de treball que determina les actuacions que s’han de realitzar en l’àmbit sanitari, de seguretat o serveis socials. I a més, els coordina entre ells així com amb els Mossos d’Esquadra o la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

L’objectiu és disposar d’un sistema que garanteixi una resposta ràpida i coordinada davant qualsevol situació de violència masclista.

Les primeres actuacions es van iniciar al 2004, amb la constitució de la Comissió Dafne. Posteriorment, al 2011, es va iniciar la redacció d’un circuit d’actuació amb els procediments de coordinació entre els diferents departaments municipals i supramunicipals. El que s’ha fet ara, i que es va formalitzar al ple de la setmana passada, és l’adaptació al context actual per disposar d’un circuit adaptat a la realitat.

Per exemple, s’han tipificat les diferents violències: des de la física a la psicològica, passant per la violència sexual, l’obstètrica, violència econòmica, violència de segon ordre ─la persecució que es dona a persones que donen suport a les víctimes de violència masclista─, violència vicària, violència de gènere i violència domèstica.

spot_img

El + Vist