10.8 C
Lloret de Mar

13 establiments de Lloret de Mar ja compten amb el certificat d’espai Sense Gluten

El certificat l’atorga l’associació Celíacs Catalunya, que treballa per oferir un servei sense gluten a la ciutadania, avalant el rigor en els processos d'elaboració i la consciència dels treballadors.

Un dels establiments amb el certificat
Un dels establiments amb el certificat

Darreres Notícies

13 establiments de Lloret de Mar ja compten amb l’acreditació d’espai Sense Gluten, quan fa un any i mig només n’hi havia un. El certificat l’atorga l’associació Celíacs Catalunya, que treballa per oferir un servei sense gluten a la ciutadania, avalant el rigor en els processos d’elaboració i la consciència dels treballadors.

Des de l’entitat valoren de manera molt positiva que en una destinació turística com Lloret cada cop siguin més els locals que apostin per oferir aliments aptes per a celíacs. I és que amb aquests certificats controlen que es compleixin totes les mesures necessàries perquè el producte final que ingereix el client no contingui cap traça de gluten.

Cristóbal Pérez, membre del departament tècnic de l’Associació Celíacs Catalunya, remarca que les persones celíaques poden ingerir una quantitat molt baixa de gluten, gairebé nul•la. Per això és tan important que el control sigui estricte. El fet de comptar amb el certificat de l’associació Celíacs Catalunya dona confiança a la clientela.

Segons l’entitat, la població cada cop està més conscienciada sobre la celiaquia i per això els establiments cada cop més intenten oferir aliments aptes per al col•lectiu, sobretot els nous locals.

Des de Lloret Turisme també fan una valoració molt bona d’aquesta aposta i asseguren que cada cop hi ha més establiments de la destinació interessats.

De moment, els establiments adherits sumen 5.000 places hoteleres. En concret, dels tretze, nou són hotels: l’Olympic Garden, l’Olympic Palace, l’Oympic Park i l’Olympic Suites (de la cadena Evenia), el Xaine Park, l’Anabel, l’Aquarium, el Miratge i l’Oasis Park. També hi ha les tres cafeteries de la cadena PdePa, al centre de Lloret, a Fenals i al Rieral. A més, el parc temàtic Gnomo Park també té l’Acreditació Sense Gluten.

La iniciativa s’engloba en el conveni entre Lloret Turisme i la Fundació Alícia per promoure la gastronomia al municipi i que compta amb una línia estratègica basada en la gastronomia saludable.

spot_img

El + Vist