15.6 C
Lloret de Mar

133 alumnes de Lloret de Mar comencen la Selectivitat

Les proves recuperen el format de tres dies, amb seu a la Universitat de Girona.

Alumnes del Coll i Rodés, després de fer l'exàmen de castellà, avui al matí.
Alumnes del Coll i Rodés, després de fer l'exàmen de castellà, avui al matí.

Darreres Notícies

133 alumnes de Lloret de Mar han començat avui la Selectivitat. La principal novetat és que es recupera el format de tres dies, en lloc dels quatre que s’havien fet els últims anys per evitar aglomeracions i reduir el risc de contagi de la Covid-19.

servicios profesionales jimenez

En el cas dels joves lloretencs, han hagut d’anar fins a la Universitat de Girona, enlloc de fer les proves a la vila. La majoria hi ha anat en bus, tots plegats.

alumnes rocagrossa abans de lexamen
Els alumnes del Rocagrossa, avui a primera hora, abans del primer exàmen.

De tot l’alumnat que fa les PAU (proves d’accés a la universitat) des d’avui i fins dijous, 30 són de l’institut Rocagrossa. Una de les mestres, Pilar Juanhuix, reconeix que “hi ha nervis”.

El col·legi Immaculada Concepció hi presenta 27 alumnes. Un dels professors, Xevi Mir, explica que les assignatures de llengües són a priori més fàcils i que les de modalitat, semblen més complicades.

El Coll i Rodés és el centre que presenta més alumnes a la Selectivitat. Fins a 76, una xifra realment elevada. Montse Reguant, una de les mestres de l’institut, qualifica l’experiència de “cursa de fons, en què ajuda a fer un bon Batxillerat”.

Avui és el primer dia de les PAU. Al matí s’han fet els exàmens comuns de les llengües castellana i estrangera. De cara a la tarda, en funció de l’especialitat de cadascú, hi haurà les proves d’Anàlisi Musical, Cultura Audiovisual, Electrotècnia, Física o Geografia.

Les proves s’allarguen demà i dijous. Es preveu que les notes de la Selectivitat se sabran a finals d’aquest mes de juny.

spot_img

El + Vist