Dissabte, 16 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
El Síndic del Ciutadà al seu despatx aquesta tarda (NRLL)

172 consultes i queixes va atendre el Síndic del Ciutadà el 2019

El Síndic ha presentat la memòria del 2019 al ple municipal, amb mesos de retard per la pandèmia. Quim Teixidor ha demanat, entre altres coses, que es canviï el nom i passi a anomenar-se Síndic de la Ciutadania.

El Síndic del Ciutadà al seu despatx aquesta tarda (NRLL)

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

El Síndic del Ciutadà va fer un total de 172 actuacions al llarg del 2019. Al ple d’aquest dilluns s’ha presentat la memòria de l’any passat; una presentació que s’ha fet amb mesos de retard atesa la situació de pandèmia.

Tot i així, el Síndic, Quim Teixidor, ha exposat les dades més destacades de la memòria, que recull que el 2019 la majoria de consultes i queixes es van fer de manera presencial -en concret, 113. Una tendència que Teixidor ha explicat que aquest 2020 s’ha capgirat i la majoria de tràmits es fan en línia. Caldrà veure què passa quan superem la pandèmia: si la ciutadania torna a la presencialitat o si bé els veïns ja s’han adaptat a les noves tecnologies i segueixen apostant per la via virtual.

Pel que fa a la tipologia de les actuacions, la gran majoria van ser consultes, un total de 93. Tot i així, hi va haver força queixes, 76. I cap actuació d’ofici.

Aquestes són les dades més destacades que ha exposat Quim Teixidor, que ha començat la seva intervenció demanant que es canviï el nom del servei pel de Síndic de la Ciutadania. Una petició que tots els portaveus han vist amb bons ulls.

Entrant en matèria, el Síndic ha fet una sèrie de demandes per ajudar a la ciutadania, ja que la seva funció és la de fer d’intermediari entre població i administració local. En aquest sentit, ha demanat, per exemple, que es fomenti la creació d’ocupació i que es faci de manera regular. Teixidor ha recordat que a la plantilla de l’Ajuntament segueixen havent-hi treballadors o empreses amb contractes mercantils de servei que duen a terme tasques laborals estructurals i consolidades des de fa temps i, per tant, caldria contractar aquestes persones de manera directa.  

Quim Teixidor també ha aprofitat per felicitar els diferents grups municipals per haver sabut prendre decisions per unanimitat en un moment tan complicat com el que estem vivint, i els ha encoratjat a seguir treballant en la mateixa línia.

Un dels temes més destacats cada any en la memòria del Síndic fa referència a l’hospital sociosanitari, especialment al servei de menjador. Teixidor ha explicat que la pandèmia ha impedit fer l’auditoria que estava prevista i ha demanat que es faci tan aviat com sigui possible. Bo i així, ha volgut agrair la bona resposta que ha tingut en tot moment per part de l’actual direcció del sociosanitari.

I, entre altres aspectes, ha tingut especial atenció amb les persones amb diversitat funcional. En aquest sentit, ha demanat que es treballi en mesures per fer més accessible i habitable la ciutat. Segons el Síndic, queda molt camí per fer en aquest àmbit. Per exemple, ha reclamat que s’ampliïn les places públiques d’aparcament per a persones amb problemes de mobilitat.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.