14.9 C
Lloret de Mar

200 puntaires participaran a la 20a trobada de Lloret, aquesta Diada

Aquest diumenge, de 10 a 13 hores, seran al passeig Verdaguer fent puntes de coixí.

Una puntaire a la trobada del 2021 (Ajuntament de Lloret de Mar)
Una puntaire a la trobada del 2021 (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

La trobada de puntaires de Lloret de Mar celebrarà la 20a edició aquest diumenge amb unes 200 puntaires vingudes d’arreu. Durant tot el matí, de deu a una, seran al passeig Verdaguer fent puntes de coixí.

servicios profesionales jimenez

Rosa Clota està convençuda que la jornada anirà d’allò més bé i espera que el temps acompanyi. Sobre la participació, reconeix que no és tan elevada com altres anys, però argumenta que des de la pandèmia costa més mobilitzar les puntaires.

“No és multitudinària com les que havíem tingut perquè tenen por i deixem d’anar a moltes trobades perquè quan ens hem de moure pensem ‘I si…?’”

Rosa Clota

Entre les 200 puntaires, només hi haurà un home. A més a més, la majoria són dones grans. Per a Rosa Clota és una pena que s’estigui perdent la pràctica de les puntes de coixí entre les noves generacions. I és que considera que, a banda de fer magnífiques creacions, és una molt bona pràctica per fer funcionar la ment i evadir-se dels problemes.

“Persones molt nervioses són capaces d’estar dues o tres hores assegudes fent una labor d’anar creuant fils i posant agulles, seguint un patró, per cabòries que tinguis, quan estàs fent punta de coixí se te’n va tot del cap”

Rosa Clota

La trobada de puntaires es farà al passeig Verdaguer de deu a una. I recordem que, a tres quarts de dotze, a la Plaça de la Vila es farà l’acte institucional de l’Ajuntament, amb la confecció d’una senyera floral i el Cant dels Segadors. A més, aquest any els Castellers de l’Alt Maresme, coneguts com els maduixots, faran un pilar.

spot_img

El + Vist