22.8 C
Lloret de Mar

3.600 espectadors i quatre concerts amb entrades esgotades al SOM de mar

L'organització fa una valoració molt positiva de la primera edició del festival, que ha nascut en plena pandèmia.

ABBA The New Experience al SOM de mar
ABBA The New Experience al SOM de mar

Darreres Notícies

3.600 espectadors, quatre concerts amb entrades esgotades i un 70% d’ocupació en general. Aquestes són les bones xifres de la primera edició del festival SOM de mar, que ha nascut en plena pandèmia.

El director és el lloretenc Carles Gilibets, que fa una molt bona valoració d’aquest primer any, especialment tenint en compte que l’organització s’ha fet amb un temps rècord. En aquest sentit, la seva idea era impulsar el festival el 2021, però amb la col•laboració de l’Ajuntament, van decidir fer-ho en plena pandèmia per donar un impuls a la cultura en un moment tan complicat per al sector i, a la vegada, intentar captar visitants de proximitat.

Mikel Erentxun al SOM de mar (Promoció Econòmica)

La part negativa del festival l’ha posat la pluja que ha afectat els últims tres dies. Tot i així, l’organització en treu una part positiva, perquè tant Ramon Mirabet com Mikel Erentxun van adaptar l’actuació a una versió acústica i fins i tot en a capela que van donar un toc més íntim als concerts que podria marcar les actuacions de properes edicions.

Malauradament el concert de José Mercé, que havia de tancar el festival, es va haver de suspendre pel mal temps, però Carles Gilibets ha assegurat que comptaran amb el cantaor l’estiu que ve.

El festival neix amb voluntat de convertir-se en un referent a la Costa Brava i una de les peculiaritats que el fan especial és la col·laboració amb l’associació de bars i restaurants de Lloret, que a través de diferents establiments de la vila hi ha aportat un servei de càtering de qualitat i variat.

La zona gastronòmica del SOM de mar (PdePà)

El festival SOM de mar s’ha celebrat en un indret privilegiat dels Jardins de Santa Clotilde: el pati de la casa dels Marquesos de Roviralta, que han obert per primer cop al públic. El cartell ha estat format per artistes molt reconeguts com els cantants Mikel Erentxun, Judit Neddermann, Ramon Mirabet, Sofia Ellar, Gemma Humet, i José Mercé, tot i no poder actuar per la pluja; el grup familiar El Pot Petit; l’humorista Fel Faixedas; la banda de versions ABBA The New Experience; i el pianista francès Laurent Martín, que va oferir un concert solidari amb Càritas.

Després de l’èxit d’aquesta primera edició, U98 music, com a promotora del festival, ja comença a treballar en el festival de l’any que ve.

spot_img

El + Vist