30.9 C
Lloret de Mar

A la tercera va la vençuda! La Tirada a l’Art s’ha pogut dur a terme a la platja de Lloret

Més d'un cententar de persones han assistit a l'acte en què s'han recollit prop de 150 quilos de peix.

Darreres Notícies

Després de suspendre’s dos cops, aquest diumenge la platja de Lloret ha estat l’escenari de la popular Tirada a l’Art. Segons la penya Xino Xano, l’entitat ha recollit prop de 150 quilos de peix, dels quals una gran majoria són de raget, una espècie lloretenca, mitjançant la tècnica d’arrossegament.

Un membre de la formació, Miquel Joancomartí, ha assegurat que el dia ha acompanyat en tots els sentits “amb una mar plana, bon temps i la gent ha respost molt bé”.

L’activitat ha començat de forma puntual a les 8 del matí a uns metres de l’emplaçament habitual conegut com Es Trajo d’en Reyné. La falta de sorra en aquest indret ha obligat a desplaçar l’acte entre el Museu del Mar i l’Ajuntament, just davant del passeig Verdaguer. Ha aglutinat més d’un centenar de persones en què grans i petits han participat d’aquesta pràctica tan singular i lloretenca. Un dels assistents ha estat en Guillem Franch. Amb només 15 anys, ha explicat que “la Tirada a l’Art és un acte popular molt maco, que es remota en molts anys enrere, i que és una manera de perpetuar aquesta tradició“.

No només els més joves han estirat de les xarxes a primera línia de mar. El lloretenc Jordi Baltrons, veí de Lloret que té 80 anys, comentat que “ell, de ben petit, ja esperava amb il·lusió l’arribada de l’art. La captura de peix anys enrere, però, era molt més generosa“.

La Tirada a l’Art d’aquest diumenge serà l’única que es durà a terme en aquesta temporada.

spot_img

El + Vist