6.7 C
Lloret de Mar

Abril Marull i Pol Solé, del Coll i Rodés, finalistes al Festival Audiovisual Miquel Obiols

Marull està nominada en les categories de fotografia i vídeo, i Solé, en vídeo. El veredicte del jurat es farà públic dissabte.

Abril Marull i Pol Solé
Abril Marull i Pol Solé

Darreres Notícies

Abril Marull i Pol Solé, estudiants del Batxillerat Artístic de l’institut Coll i Rodés, són finalistes als premis Miquel Obiols (FAMO). Es tracta d’un festival audiovisual sense límits d’edat i d’àmbit internacional, que organitzen cada any els municipis de Roda de Ter i les Masies de Roda en record a Miquel Obiols, rodent i artista reconegut internacionalment.

En el cas d’Abril Marull, és finalista en les categories de vídeo i fotografia. Una nominació que ja és un premi en si mateixa i que la fa molt contenta.

“Estic molt contenta d’haver quedat finalista perquè és la primera vegada que em presento a un concurs d’aquest estil i ho considero una victòria”

Abril Marull

La imatge presentada a la modalitat de fotografia es titula El tercer ull.

“Volia fer una uniformitat entre el fons i el cabell, tot negre, i jo que sortís molt contrastada en blanc, per mostrar la meva dualitat”

Abril Marull
La foto finalista (Abril Marull)
La foto finalista ‘El tercer ull’ (Abril Marull)

Totes les fotografies finalistes del concurs s’exposaran a l’ESCAC, l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, a Terrassa.

A la categoria de vídeo, el seu treball es titula Oh La La! i, tal com explica ella mateixa, és un autoretrat narratiu i dinàmic.

“Vaig optar per fer un autoretrat més dinàmic i de caràcter més narratiu, i vaig tenir molt en compte la part estètica, el fons, els colors, etc.”

Abril Marull

De cara a l’any que ve, vol estudiar el Grau de Cinematografia a la universitat i el seu somni seria treballar en el món del cinema.

També li agradaria estudiar i dedicar-se al món audiovisual a en Pol Solé, que assegura que des de ben petit sempre ha dut una càmera a les mans, ja que el seu pare, de manera indirecta, li ha transmès la passió per tot aquest món.

Ser finalista en aquest concurs, d’àmbit internacional i sense límit d’edat, el fa estar molt orgullós.

“Estic molt content que m’hagin escollit finalista perquè, m’agrada que valorin la meva feina i perquè és un concurs reconegut, sense límit d’edat i arreu del món”

Pol Solé

El vídeo finalista es titula Vivir es urgente, una cita del desaparegut Pau Donés, la filosofia de vida del qual li agrada molt.

A més, també ha inclòs frases d’artistes famosos que lliguen amb el seu pensament.

“Com que és un autoretrat volia esmentar el que era jo, com visc, el que faig, els meus sentiments, i crec que amb les imatges capto molt la meva essència”

Pol Solé

Pel que fa al format del vídeo, ha optat pel blanc i negre i inclou, també, diferents transicions i efectes.

El veredicte del jurat es farà públic aquest dissabte, 22 de maig, a les set de la tarda, a través de la pàgina web i les xarxes socials del Festival Audiovisual Miquel Obiols.

spot_img

El + Vist