14.3 C
Blanes
Els alumnes del Rocagrossa, fent plogging l'any passat a Lloret.

Això és el ‘plogging’: fer esport mentre es recullen residus de l’entorn natural

La iniciativa arriba aquest divendres i dissabte a Lloret, on s'inclou una neteja al voltant del camí de ronda de la Dona Marinera.

Els alumnes del Rocagrossa, fent plogging l'any passat a Lloret.

Darreres Notícies

El plogging és una modalitat que combina la pràctica esportiva amb la recollida de residus del medi natural. És una moda que va estenent arreu del món i que aquest cap de setmana arriba a Lloret de Mar.

Igual que l’any passat, els debats es complementaran amb una neteja pel litoral lloretenc, amb una especial atenció al camí de ronda de la Dona Marinera. El missatge del plogging és clar: millorar la salut del planeta a través de l’esport, en què tothom hi surt beneficiat. Una de les organitzadores, Teresa Ferrés, explica que repeteixen a Lloret perquè s’hi senten “molt benvinguts”.

La jornada s’allarga dos dies. Divendres és quan arriba la part més formal, a l’hotel Guitart Central Park. Al llarg del matí hi haurà ponències i taules rodones, on hi participaran els alumnes de l’institut Rocagrossa, a més de la nedadora Ona Carbonell i el professor universitari José Antonio Donaire.

L’endemà dissabte arriba la neteja pel camí de ronda, per recollir els residus d’aquest entorn del passeig Manel Bernat i Dona Marinera. La sortida serà a dos quarts d’11 del matí. Les jornades de plogging les organitzen la cooperativa Mar de Dones, la fundació Guitart i els Mossos d’Esquadra, amb el suport de l’Ajuntament. En el cas dels Mossos, hi participaran amb la unitat subaquàtica del seu club esportiu, amb la qual faran una neteja del mar.

La iniciativa del proper 7 d’octubre serà simultània a diferents indrets i ciutats del món, en l’anomenat Plogging Day.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist