20.1 C
Lloret de Mar

Albert Ferràndez: “Els alumnes no estaran tan segurs enlloc com dins dels centres”

El regidor d'Educació envia un missatge de tranquil·litat a les famílies i assegura que el retorn a les escoles, instituts i llars d'infants serà segur i seguint uns protocols estrictes.

-

Les escoles i instituts de Lloret de Mar es preparen per un curs ple de reptes i incerteses. El retorn a les aules es farà el pròxim dilluns sota un estricte protocol de seguretat per evitar els brots de la Covid-19. Els centres de la vila ja ho tenen tot a punt per rebre els alumnes.

Des de l’Ajuntament, el regidor d’Educació, Albert Ferràndez, vol enviar un missatge de tranquil·litat a les famílies i assegura que els infants i adolescents no estaran tan segurs enlloc com ho estaran a les aules.

Serà un curs atípic en què s’hauran de seguir diferents mesures establertes pel departament de Salut per minimitzar el risc de contagis. Entre elles hi ha l’ús obligatori de la mascareta per als infants a partir dels sis anys; el reforç de la neteja, la ventilació i la desinfecció dels diferents espais; o la rentada de mans amb gel hidroalcohòlic.

Pel que fa a les ràtios, finalment no s’han rebaixat a vint alumnes, tal com havia anunciat a l’estiu el Departament d’Educació de la Generalitat. I és que més importants que tenir pocs alumnes a les aules és, segons Albert Ferràndez, que es mantinguin en tot moment els grups estables sense tenir contacte amb altres grups, per poder aconseguir la traçabilitat en cas de contagi.

A més, hi haurà mesures específiques per a les entrades i les sortides del centre, per evitar el contacte entre els diferents grups. En aquest sentit, cada classe serà un grup estable de convivència i els seus alumnes no es barrejaran amb altres grups.

A l’hora del pati, aquests grups de convivència tampoc es podran barrejar amb altres i no es podran compartir cap tipus d’estris ni joguines. A més, pels centres amb servei de menjador, caldrà rentar-se les mans abans i després de dinar i no es podran seure junts els alumnes de diferents grups estables.

D’altra banda, també es demana responsabilitat a les famílies. En el cas que un alumne presenti una temperatura igual o superior als 37,5 graus, no podrà accedir al centre. Tampoc ho podran fer aquells estudiants que estiguin aïllats per un positiu en coronavirus, els que estiguin a l’espera de PCR, els que visquin amb una persona diagnosticada o els que hagin d’estar en quarantena domiciliària.

Pel que fa a les situacions en què alumnes o membres del personal dels centres siguin sospitosos de tenir la Covid-19, caldrà portar-los a un espai separat i ventilat, amb la mascareta i trucar al 061. A més, s’haurà d’avisar a la família i al CAP, que valorarà els símptomes i decidirà si cal realitzar el test PCR.

En el cas que es confirmi un cas positiu de coronavirus en un dels alumnes, tots els membres del grup seran sotmesos a proves PCR i hauran de confinar-se a casa seva durant dues setmanes. La resta de grups de classe podran seguir amb les seves activitats lectives habituals. Això sí, si es detecten dos casos positius o més en grups de referència diferents i de manera simultània s’haurà de tancar un espai concret o, en cas que no fos possible delimitar un espai concret, tot el centre. En aquest sentit, caldrà analitzar cas per cas.

Pel que fa a les llars d’infants, també s’han preparat una sèrie de mesures, adaptades a l’edat dels alumnes, que tenen de zero a tres anys. Evidentment, no hauran de dur mascareta, però sí que es prioritzarà fer el màxim d’activitat possible a l’exterior, sobretot quan es requereixi contacte amb les famílies.

Davant de totes aquestes mesures, el regidor puntualitza que la situació pot canviar d’un dia per l’altre i caldrà anar revisant els protocols.

El curs escolar començarà dilluns vinent, 14 de setembre i, si no hi ha imprevistos, acabarà el 22 de juny del 2021.

Lloret Turisme vol fomentar el turisme inclusiu

D'això ha tractat la jornada que s'ha fet aquest matí a la sala polivalent de la biblioteca.

L’exposició ‘El llegat indià’ es podrà visitar al Museu del Mar tot el mes de juny

Coincidint amb la mostra a Lloret, del 16 al 18 de juny es recuperarà a la vila la Fira dels Americanos.

Carlos Bardem, el gran convidat de Lloret Negre, aquest dissabte

El reconegut actor, guionista i escriptor presentarà la seva novel·la 'El asesino inconformista'. Al festival, que durarà tres dies, hi participaran més de 70 escriptors.
- Publicitat -