30.1 C
Lloret de Mar
Jornada per donar recursos per a l'acompanyament de les persones Trans*

Ampliar la formació i la informació per fer un bon acompanyament a les persones Trans*

Són algunes de les conclusions més destacades que s'han extret de la jornada de formació organitzada aquest dijous per l'Ajuntament i el projecte Switch.

Jornada per donar recursos per a l'acompanyament de les persones Trans*

Darreres Notícies

Ampliar la informació i la formació per saber com acompanyar les persones Trans* i, a la vegada, aprofitar l’aprenentatge que podem extreure a través d’aquest col·lectiu, com a persones expertes en el canvi. Són les principals conclusions de la jornada que s’ha fet aquest dijous a la biblioteca de Lloret, organitzada per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament i el projecte Switch.

Els participants han estat treballadors del sector públic provinents de diferents àmbits, com ara l’educació, la sanitat, els serveis socials, el turisme, la seguretat o la comunicació. Una d’elles ha estat Anna Mainau, de Lloret Turisme, que considera que aquest tipus d’iniciatives són molt positives perquè la societat millori.

“Si volem que la societat sigui més inclusiva, aquestes jornades són necessàries perquè moltes vegades no ho és per desconeixement i falta de formació i d’informació”

Anna Mainau

Gemma Castiblanque, dels serveis socials municipals, ha posat de relleu que, tot i que la seva voluntat inicial era descobrir com podia ajudar les persones Trans*, finalment ha descobert que té moltes coses a aprendre d’elles.

“Venia amb la idea de veure com podem ajudar les persones trans, però una ponent ha comentat que podíem aprendre molt d’aquestes persones perquè són especialistes amb el canvi i nosaltres, els educadors socials, som generadors de canvi”

Gemma Castiblanque
Activitat per grups, a la jornada del Projecte Switch
Activitat per grups, a la jornada del Projecte Switch

Provinent del món sanitari, hi havia el ginecòleg Víctor Zúñiga, de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que remarca la importància d’aprendre.

“Tot i que soc del món sanitari, tenim moltes coses per aprendre i ens falta molt de coneixement per treballar una vocació, que sí que tenim tots, que és de servei”

Víctor Zúñiga

Paco Moreno, professor de teatre, considera que ha pogut adquirir moltes eines per ajudar les persones del col·lectiu LGTBI en general.

“M’ha donat moltes eines perquè, com que treballo en el món de la pedagogia teatral, m’ajudin a seguir ajudant molts col·lectius LGTBI”

Paco Moreno

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha tancat l’acte posant èmfasi en aprofitar la voluntat de bona part de la població per formar-se al respecte. En aquest sentit, creu que cal dotar aquests col·lectius de tota la informació necessària i, després, serà el torn de treballar amb les persones més reticents als canvis.

“Tots els que estem aquí tenim voluntat i respecte a la diversitat; a molts, el que ens manca és informació i formació”

Jaume Dulsat

L’acte l’han presentat i dirigit Isabel Arnaud, com a activista trans lloretenca, Pilar Escotorín, psicòloga de la comunicació i coordinadora del Projecte Switch, Mercè Serrano, com a tècnica d’Igualtat, i la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez.

spot_img

El + Vist