22.8 C
Lloret de Mar
Angelina Casamitjana, amb la família

Angelina Casamitjana, cent anys plens de vitalitat i sentit de l’humor

La lloretenca ha rebut la medalla centenària per part de la Generalitat, que li ha entregat aquest dimarts al migdia l’alcalde, Albert Robert.

Angelina Casamitjana, amb la família

Darreres Notícies

Angelina Casamitjana ha celebrat els 100 anys de vida amb molta vitalitat i sentit de l’humor. La lloretenca ha rebut la medalla centenària per part de la Generalitat, que li ha entregat aquest dimarts al migdia l’alcalde, Albert Robert.

L’homenatjada reconeix que no s’esperava arribar al segle de vida, tot i que sí que comptava amb superar els noranta anys.

“No se m’havia ocorregut mai que podia arribar als cent anys; de totes maneres, la meva família és molt longeva: la meva mare va morir amb 95 i les ties amb més de 90”

Angelina Casamitjana

Evidentment, els temps han canviat molt, però assegura que el canvi ha estat cap a positiu, perquè ara hi ha més llibertat. Tot i així, considera que la seva generació ja va fer un pas endavant en aquest sentit.

“És molt diferent la meva vida de quan jo era jove a ara: hi ha molta llibertat que no hi havia, tot i que la meva generació ja vam trencar una mica l’esquema”

Angelina Casamitjana

Els cent anys li han passat “bastant bé”, assegura, i amb un somriure permanent explica que només va tenir un marit, amb qui va estar casada 65 anys.

entrega de la medalla centenaria angelina casamitjana min
L’alcalde i la regidora entregant la medalla centenària a Angelina Casamitjana

EL 1936, quan va esclatar la Guerra Civil, tenia 13 anys i encara té molt present tot el que va viure en aquella època. Però li agrada recordar, sobretot, que l’últim dia de la guerra va conèixer el seu futur marit.

“I tant que me’n recordo de la Guerra! Jo tenia 13 anys quan es va declarar i 16 quan es va acabar; el dia que es va acabar vaig conèixer qui va ser després el meu marit”

Angelina Casamitjana

Actualment, Angelina Casamitjana viu sola i és autosuficient. Tal com explica ella mateixa, té una noia que l’ajuda una estona als matins i a la tarda sempre rep la visita d’una amiga.

“Al dematí tinc una noia una estona i, a la tarda, ve una meva amiga a veure Pasapalabra i fem comentaris i llavors se’n va i sopo”

Angelina Casamitjana

Com que no li agraden les notícies, per a ella és una sort poder mirar vídeos a YouTube.

“Cada nit vaig a dormir a les dues, poso YouTube i miro Los Tres Tenores, concerts… i un metge que no me’l crec gaire però m’agrada escoltar-lo”

Angelina Casamitjana

Haver arribat als cent anys, i sobretot amb el seu estat de salut i la seva vitalitat, reconeix que és “una sort”. Això sí, l’actitud positiva amb què afronta la vida és molt important.

“M’esforço molt, de vegades em trobo malament i penso: ‘No, no, no, mira de trobar-te bé!’, i llavors em trobo bé!”

Angelina Casamitjana

A l’acte d’entrega de la medalla centenària de la Generalitat, a banda de l’alcalde, també hi han assistit la regidora de la Gent Gran, Arantxa Jiménez, i la coordinadora del Casal Municipal de la Gent Gran, Margarita Rodríguez. A més, Angelina Casamitjana ha estat acompanyada de la seva família, que han brindat amb cava per un aniversari tan especial.

spot_img

El + Vist