5.1 C
Lloret de Mar
Anna López, presidenta d'una mesa electoral el 14F

Anna López, presidenta de mesa electoral: “La gent està molt preocupada, angoixada i molt emprenyada”

Prop de 280 persones de Lloret de Mar estan convocades aquest diumenge a formar part de les meses electorals del 14F.

Anna López, presidenta d'una mesa electoral el 14F

Darreres Notícies

Prop de 280 persones de Lloret de Mar estan convocades aquest diumenge a formar part de les meses electorals del 14F. Entre presidents, vocals i suplents, estaran repartits per les 31 taules ubicades a les quatre seus electorals: la Casa de la Cultura, que és l’únic col·legi que repeteix respecte els comicis anteriors, el pavelló municipal d’esports, el pavelló de l’escola Pompeu Fabra i el Teatre municipal.

Tal com passa arreu de Catalunya, hi ha molt de neguit entre les persones que hauran de conformar les meses. Anna López ha estat convocada com a presidenta d’una de les meses del Teatre i, amb ironia, explica com va rebre la notícia:

“Sincerament vaig pensar: ‘Ostres, m’ha tocat la loteria!’ És el primer cop que em toca i no són unes eleccions normals, estem enmig d’una pandèmia”

Anna López

Ella mateixa explica que a través d’un grup de Telegram ha conegut a molta gent d’arreu de Catalunya que es troba en la mateixa situació i assegura que la majoria estan molt angoixats i enfadats.

Com tantes altres persones, Anna López va presentar una al·legació per no haver de ser a la mesa aquest diumenge. La Junta Electoral, però, no li ha donat resposta.

Tot i que al principi es va plantejar no presentar-se aquest diumenge al Teatre, finalment ha decidit que sí que hi anirà per no tenir problemes judicials. Ho fa, però, amb preocupació i emprenyada perquè considera que l’equip de protecció individual que els donaran no és prou segur.

“Salut ho denomina EPI, però realment és una bata d’aquestes mig transparents d’un sol ús; a mi no em sembla que sigui un EPI, com diuen, d’altíssima protecció”

Anna López

Des de l’Ajuntament, el regidor de Processos Electorals, Xavi Flores, vol enviar un missatge de tranquil·litat a tots els membres de mesa. Indica que estaran separats per un metre i mig de distància. A més, es van plantejar col·locar mampares, però atesa la dificultat que suposava, han decidit entregar una pantalla a cadascú.

Xavi Flores ha explicat que l’Ajuntament ha volgut ampliar el kit que ha enviat la Generalitat per protegir els membres de les meses i també ha matisat que les mascaretes que s’entregaran a tothom seran FFP2, que són les més segures.

El regidor també ha aprofitat el canal de la ràdio per avisar els segons suplents que podran fer-se el test d’antígens si ho volen.

Sobre el test, Anna López creu que està bé que els donin la possibilitat de fer-se’l, tot i que des del CAP no li han donat opció a escollir l’hora. I, a més, en no ser obligatori ningú no li assegura que els seus companys de mesa no estiguin contagiats.

spot_img

El + Vist