13.7 C
Lloret de Mar
Anna López, presidenta d'una mesa electoral el 14F

Anna López, presidenta de mesa electoral: “La gent està molt preocupada, angoixada i molt emprenyada”

Prop de 280 persones de Lloret de Mar estan convocades aquest diumenge a formar part de les meses electorals del 14F.

Anna López, presidenta d'una mesa electoral el 14F

Darreres Notícies

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

S’obren les inscripcions de la 5a Night Trail, prevista el 26 de juny a Lloret de Mar

La prova compta amb dues distàncies: 7 km, una modalitat apta per a tothom, i una altra de 16 km, més exigent.

Últimes places per al Torneig de Pàdel Renault, que espera reunir 80 parelles

La 1a edició de la competició -amb categoria masculina, feminina i mixta- l'organitza el Club Pàdel Lloret, amb la col·laboració de la Piscina els propers 21, 22 i 23 de maig.

Prop de 280 persones de Lloret de Mar estan convocades aquest diumenge a formar part de les meses electorals del 14F. Entre presidents, vocals i suplents, estaran repartits per les 31 taules ubicades a les quatre seus electorals: la Casa de la Cultura, que és l’únic col·legi que repeteix respecte els comicis anteriors, el pavelló municipal d’esports, el pavelló de l’escola Pompeu Fabra i el Teatre municipal.

Tal com passa arreu de Catalunya, hi ha molt de neguit entre les persones que hauran de conformar les meses. Anna López ha estat convocada com a presidenta d’una de les meses del Teatre i, amb ironia, explica com va rebre la notícia:

“Sincerament vaig pensar: ‘Ostres, m’ha tocat la loteria!’ És el primer cop que em toca i no són unes eleccions normals, estem enmig d’una pandèmia”

Anna López

Ella mateixa explica que a través d’un grup de Telegram ha conegut a molta gent d’arreu de Catalunya que es troba en la mateixa situació i assegura que la majoria estan molt angoixats i enfadats.

Com tantes altres persones, Anna López va presentar una al·legació per no haver de ser a la mesa aquest diumenge. La Junta Electoral, però, no li ha donat resposta.

Tot i que al principi es va plantejar no presentar-se aquest diumenge al Teatre, finalment ha decidit que sí que hi anirà per no tenir problemes judicials. Ho fa, però, amb preocupació i emprenyada perquè considera que l’equip de protecció individual que els donaran no és prou segur.

“Salut ho denomina EPI, però realment és una bata d’aquestes mig transparents d’un sol ús; a mi no em sembla que sigui un EPI, com diuen, d’altíssima protecció”

Anna López

Des de l’Ajuntament, el regidor de Processos Electorals, Xavi Flores, vol enviar un missatge de tranquil·litat a tots els membres de mesa. Indica que estaran separats per un metre i mig de distància. A més, es van plantejar col·locar mampares, però atesa la dificultat que suposava, han decidit entregar una pantalla a cadascú.

Xavi Flores ha explicat que l’Ajuntament ha volgut ampliar el kit que ha enviat la Generalitat per protegir els membres de les meses i també ha matisat que les mascaretes que s’entregaran a tothom seran FFP2, que són les més segures.

El regidor també ha aprofitat el canal de la ràdio per avisar els segons suplents que podran fer-se el test d’antígens si ho volen.

Sobre el test, Anna López creu que està bé que els donin la possibilitat de fer-se’l, tot i que des del CAP no li han donat opció a escollir l’hora. I, a més, en no ser obligatori ningú no li assegura que els seus companys de mesa no estiguin contagiats.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.