7 C
Lloret de Mar

Apagada de llums als establiments de Lloret contra el preu de l’electricitat

L’apagada ha tingut lloc aquest divendres de les 12h a les 12.15h, convocada pels tres gremis del municipi: hostaleria, comerciants i restauració.

La pastisseria Alarcón, avui amb les llums apagades.
La pastisseria Alarcón, avui amb les llums apagades.

Darreres Notícies

Els establiments comercials, hotelers i de restauració de Lloret de Mar han fet avui una “apagada” del seu enllumenat per protestar contra l’encariment de l’electricitat, juntament amb locals de tota Catalunya.

L’apagada ha tingut lloc aquest divendres de les 12h a les 12.15h, convocada pels tres gremis del municipi: hostaleria, comerciants, bars, restaurants i cafeteries. La finalitat és reclamar “mesures urgents” a les administracions públiques que es tradueixin en una “disminució immediata” de l’impacte del preu de l’energia als negocis.

cartell llum 1

Aquest és el text que han publicat les tres associacions empresarials de Lloret:

“Davant l’actual crisi energètica en què es veu immers l’empresariat, marcada per uns preus de l’energia desbocats i que posen risc la viabilitat de molts negocis, ens unim a la protesta que faran diferents associacions i gremis de Catalunya amb l’objectiu alertar del risc accelerat de desaparició del comerç de proximitat, la restauració i l’hostaleria de Lloret i instar a les administracions a prendre mesures immediates, reals i efectives per reduir els costos energètics, i garantir així la viabilitat de tots els negocis. Els gremis més representatius del comerç al detall i la restauració i l’hostaleria de Catalunya també s’han sumat a la iniciativa”.

La sectorial PIMEComerç -adherida també a l’apagada- adverteix que, si els preus de l’energia continuen a l’alça, el 4,78% dels establiments hauran de tancar definitivament amb la consegüent reducció del teixit productiu i comercial del país.

A més, afirma que més de la meitat dels establiments hauran d’apujar els preus dels productes i serveis, i un 7,32% hauran de reajustar la plantilla.

spot_img

El + Vist